Ege Postası
Geri

Abdulkadir Konukoğlu: Paranızı mevduat ve faizde tutmayın işe yatırın

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Bartınlı, işadamlarıyla yarım asırlık iş deneyimlerini paylaştı.     Bartın Aktif İşadamları Derneği'nin (BAKİAD) davetlisi olarak kente gelen SANKO’nun Yönetim...
Abdulkadir Konukoğlu: Paranızı mevduat ve faizde tutmayın işe yatırın
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Bartınlı, işadamlarıyla yarım asırlık iş deneyimlerini paylaştı.

    Bartın Aktif İşadamları Derneği'nin (BAKİAD) davetlisi olarak kente gelen SANKO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve beraberindeki Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, SANKO Başkan Vekili Zeki Konukoğlu, SANKO Yönetim Kurulu Üyeleri Fikri Hamut, ÇİMKO Başkanı Tansu Tuğlu, Mehmet Aydın, Turgut Konukoğlu’ndan oluşan SANKO heyeti Bartın’a çıkarma yaptı.

    BAKİAD tarafından organize edilen 'Hayat Tecrübeleri ve İşadamlarına Altın Tavsiyeler' konulu konferansta konuşan SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantepli işadamlarının ve Gaziantep’in gelişmesindeki başarının sırrında mevduat ve faizde paraların tutulmayıp işe yatırılmaktan geçtiğini söyledi.
Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen tecrübe paylaşım konferansına Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Cemal Akın, SANKO heyeti, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ramazan Kaplan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, İl Jandarma Komutanı Jan.Alb.Alattin Karsavuran, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Defterdar Ali Sağlam, Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

    Bartın Valisi Ali Çınar, konferansta yaptığı konuşmada, ülkenin önemli sanayicilerinden Konukoğlu’nu ağırlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Gaziantep’in Karkamış ve Şahinbey ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunduğu sürede sanayiciliği, basiretli tüccar gibi davranmayı, ticareti, insanların birbirleriyle nasıl yardımlaştığını, kendi şehirlerinin ortak menfaati olunca dünya görüşleri, siyasi düşünceleri farklı bile olsa nasıl bir araya geldiklerine bizzat şahit olduğunu ifade eden Vali Çınar, SANKO heyetine teşekkür etti.

    BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır da yaptıkları konuşmalarda 50 yıllık iş hayatı tecrübelerini işadamlarıyla paylaşmak üzere Bartın’a gelen SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na teşekkür etti.

    "GAZİANTEPLİ PARASINI İŞE YATIRIR"

    Sanayileşme, aile şirketleri, şirketleşme gibi konular üzerinde duran SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, konferansının başında ve sonunda Vali Ali Çınar ile birlikte katılımcılara “Dünyada Türkiye, Türkiye’de Bartın” sloganını yüksek sesle söyletti.
        
    Holdinglerinin temelinin 1904 yılında atıldığını ve 14 sektörde, yaklaşık 14 bin çalışanı ile Türkiye'nin önemli bir sanayi kuruluşu haline geldiğini ifade eden SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Gaziantep’te şu anda 5. OSB’yi kurduk, yetmedi 10 milyon metrekarelik 6. OSB’yi Kilis’le birlikte kuruyoruz. Bunun nedeni; dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep. Herkes ilk yatırımını Gaziantep’e yapıyor. Parayı kazanıp burada harcıyor. İkincisi Gaziantepli, parasını mevduatta ve faizde tutmaz. Cebinde para bulamazsın, işe yatırır. Gaziantep, şu anda dünyanın bir numaralı halı şehridir. Bir konu olduğu zaman sivil toplum örgütleriyle sanayi odasında toplanır, tek yumruk halinde hep beraber hareket ederiz.” diye konuştu.

    "BANKADA PARA TUTMAKLA BİR ŞEHİR GELİŞMEZ"

    Ortak akılla yürütülen bütün şehirlerde ilerleme yaşandığını Gaziantep’in ihracatının 6 milyar dolar olduğunu anlatan Konukoğlu, “Bu sadece sanayi ihracatı. Hedefimiz, daha yüksekler. Şu anda Ankara ve Gaziantep ihracatta yarışıyoruz. Bir Ankara bizi, bir biz Ankara’yı geçiyoruz. Hedefimiz Ankara’yı geçmek. Bu hedefleri koymanız lazım. Bankada para tutmakla bir şehir gelişmez. Şu anda 177 ülkeye ihracat yapıyoruz.” dedi.

    Babaların, çocuklarını belirli bir zaman sonra işin içine sokmadıkları takdirde o şirketlerin büyümeyip battığına dikkat çeken Konukoğlu, “Bir de oğlu babasından para istediği zaman 'Oğlum senden bir şey mi sakınıyorum, kasadan al.' Böyle bir şey yok. Çocuğunuzu küçüklükten haftalığa, aylığa bağlayacaksınız. Hanımların da aldığı para belli olacak. İster arttırsın, ister yesin.” şeklinde konuştu.

    Doğal güzellikleriyle Bartın’ın cennet gibi bir il olduğunu belirten Konukoğlu şunları söyledi: “Cennet gibi şehriniz var. İsviçre gibi bir yer. Burası neden daha fazla kalkınmasın. Burada 500 milyon dolar mevduat var. Yahu bunun zekatını verseniz yeter. Bu 500 milyon doların birazını sanayiye kaydırsanız harika olur. Bu arada malınızın zekatını vermeniz bir yerde sigortadır. Oradaki insanları rahatlatıyorsunuz, zevk alıyorsunuz. Hem de görevinizi yapıyorsunuz ve borcunuzu ödüyorsunuz. Bu ne demek, zekat sizin borcunuz. Bu borçla öbür tarafa gidersiniz, dayakları yersiniz.”

    Daha sonra Bartın Valisi Ali Çınar ve BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve heyetine Bartın’a özgü tel sarma işlemeli üzerinde babaları Sani Konukoğlu’nun resminin bulunduğu Osmanlı Tuğrası tablo hediye etti. Programdan sonra BAKİAD tarafından SANKO onuruna Amasra Canlı Balık Restoran'da yemek verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası