Ege Postası
Geri

Tarladan öğrenci toplayan kaymakam, ailelere para verecek

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat pamuk tarlasında çalışan öğrencilerin okula gelmesini istedi. Ailelere de bir öneri sunan Kaymakam Fırat, öğrencilerin tarlada kazandığı parayı ailelere vermeyi taahhüt etti. Kaymakamın bu fikri velilerce...
Tarladan öğrenci toplayan kaymakam, ailelere para verecek
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat pamuk tarlasında çalışan öğrencilerin okula gelmesini istedi. Ailelere de bir öneri sunan Kaymakam Fırat, öğrencilerin tarlada kazandığı parayı ailelere vermeyi taahhüt etti. Kaymakamın bu fikri velilerce olumlu karşılandı.

Şanlıurfa’nın Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ile birlikte tarlada çalışan öğrencileri ve ailelerini ziyaret etti. Akçakale'ye 20 kilometre uzaklıktaki Öncül köyüne giden Kaymakam Fırat, tarım işçiliği yapan öğrencilerin velileri ile görüşerek, çocuklarını okula göndermelerini istedi. Kaymakamlık olarak öğrenci ailelerine her türlü yardımın yapılacağını belirten Fırat, tarladaki çocuklara kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantalar ve çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Çocukların kazandıkları para miktarı kadar ailelere yardım yapılacağını ve böylelikle mağduriyeti de önleyeceklerini ifade eden Kaymakam Eyüp Fırat, pamuk sezonu nedeniyle bölgede ilk iki ay öğrencilerimiz okula gelmediğini anımsattı. Kaymakamlık ve Milli Eğitim müdürlüğü olarak bir çalışma başlattıklarını dile getiren Fırat, şunları ifade etti: “Çalışmamız özellikle ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocuklarının okula devamını sağlanması adına ciddi verim vermeye başladı. İlçemizde öğretmenler ev ev, tarla tarla dolaşıp öğrenci ve velileriyle görüşüyorlar. Biz de moral ve destek vermek için buradayız. Kaymakamlık olarak çocukların iki ayda kazandıkları para miktarınca ailelere yardımda bulunacağız. Böylece hem çocuklarımız okula gidecek, hem de aileleri mağdur olmayacak."

Tarım işçisi Veli Hıdır Akyol çocuklarını okula göndereceğini ifade ederek, "Biz hayatımızda ilk defa tarlada öğrenci toplayan kaymakam gördük." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası