Ege Postası
Geri

Başarılı iş kadınları, ilköğretim ve lise öğrencileri ile buluşacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, hazırladıkları proje kapsamında ilköğretim ve lise öğrencileriyle buluşarak, başarı hikayelerini anlatacak. Girişimcilikleri sayesinde farklı mesleklerde iş kurup başarılı olmuş...
Başarılı iş kadınları, ilköğretim ve lise öğrencileri ile buluşacak
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 17:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, hazırladıkları proje kapsamında ilköğretim ve lise öğrencileriyle buluşarak, başarı hikayelerini anlatacak. Girişimcilikleri sayesinde farklı mesleklerde iş kurup başarılı olmuş kadınlar, projeyle ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin ufaklarını genişletmeye, lise öğrencilerine ise başarılı olmanın zorluklarını ve püf noktalarını anlatmaya çalışacak. İlkadım Kaymakamlığı ile birlikte İlkadım ilçesinde başlayacak projenin hazırlıkları sürüyor. Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Gülay Atik, girişimci kadınlarla öğrenci buluşmalarını en kısa sürede başlatacaklarını açıkladı.

    Samsun Kadın Girişimciler Kurulu, Yıllık Planlama Toplantısı’nı yaptı. Odanın Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya kadın girişimciler büyük ilgi gösterdi. Yeni projelerin tanıtıldığı ve girişimci kadınlara özel fırsatların anlatıldığı toplantıda konuşan Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Gülay Atik, iş kadınlarına birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

    İlkadım Kaymakamlığı ortak hayata geçirecekleri iş kadınlarının öğrencilerle buluşmasına yönelik proje hakkında bilgi veren Dr. Gülay Atik, “İlkokul 4. sınıf ve lise öğrencilerini kadın girişimcilerimizle buluşturacağız. Özellikle Samsun’da doğan, büyüyen, buradaki okullarda okuyan ve kendi işini kuran, devam ettiren başarılı girişimci kadınlarımızla bir araya getireceğiz. Amacımız daha ilkokul sıralarındayken kulaklarına kar suyu kaçırmak, vizyonlarını genişletmek, kız öğrencilerin okuldan sonra evde beklemediklerini, iş kurabildiğini, çalışabildiğini göstermek. Olabildiğince farklı meslek gruplarından olan iş kadınlarımızla bu projeyi yürüteceğiz ki ne kadar farklı mesleklerde çalışılabildiğini, başarılı olabileceğini görmelerini istiyoruz. Doktor, mühendis, avukat ve öğretmenlik dışındaki değişik meslek gruplarında da çok başarılı, kazancı işler olduğunun farkına vardırmak istiyoruz.” dedi.

    Projede üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerine ise gelecekte seçecekleri mesleklerle ilgili iş başarılı hayat hikayelerini paylaşacaklarını ifade eden Dr. Atik, “Onlara bizler iş kurarken hangi zorlukları yaşadığımızı, sıkıntılı süreçlerimizi, kimlerden nasıl yardımlar aldığımızı, birisi olsa da yardım alsak deyip demediğimizi, yaşadığımız sorunları, geçtiğimiz etapları anlatacağız. Bunu meslek liselerinden başlatacağız ki kendi meslek gruplarında neler yapılabildiğini anlatacağız. Böylelikle onların ufuklarını açmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki aylarda başlayacağız. Proje çalışması başladı, gün ve saat ayarlaması yapılacak.” bilgisini verdi.

    GİRİŞİMCİ KADINLAR ŞİRKET KURACAK

    Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın üyelerle birlikte şirket kurmayı planladıklarını açıklayan Kurul Başkanı Dr. Gülay Atik, “Bununla ilgili birkaç projemiz var ve bunları inceliyoruz. Başlayıp hayata geçirdiğimizde sadece tek başımıza değil birlikte de güzel işler yapabileceğimizi ortaya koymak istiyoruz. Birlikten kuvvet doğmasını istiyoruz. Başarıyı birlikte göğüsleyelim, başarısızları veya sıkıntıları birlikte paylaşarak atlatarak örnek olmak istiyoruz. Hep birlikte hareket edersek daha göz doldurucu işler yaparız diye düşünüyoruz. Bunu da başaracağız.” şeklinde konuştu.

    SOSYOLOJİ ÖĞRENCİSİ GİRİŞİMCİ KADINLARLA İLGİLİ TEZ HAZIRLAYACAK

    Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirip mastır yapan öğrenci Büşra Karataş, Samsun’daki kadın girişimcilerle ilgili bilimsel tez hazırlayacak. Toplantıya katılan Karataş, iş kadınlarının profilini, yaşadıkları, ev ve işlerinde neler yaptıklarını, kendilerine yardım edenlerin olup olmadığını, nasıl başarılı olduklarını araştırarak tez hazırlayacağını belirtti. Karataş, bu konuda araştırmasına yardımcı olacak kadın girişimcilerden de destek istedi.

    MAHALLELERDE EV HANIMLARINA İLKYARDIM EĞİTİMİ VERİLECEK

    Samsun Özel 911 İlk Yardım Merkezi Müdürü Nurten Ayvaz, Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile ev hanımlarına ilk yardım eğitimi verecek. Bu konuda kadın üyelere ‘Hasta ve Yaralının Olay Yerinde Değerlendirilmesi ve Hayat Kurtaran Önlemler’ konusunda seminer de veren eğitim uzmanı Ayvaz, muhtarlıklarla işbirliği yapılarak mahallelerde ev hanımlarına boğulma, kanama, yaralanma, koma, sara, havale, düşme, donma gibi kazalara karşın ilk yardımın nasıl yapılacağını öğreteceklerini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası