Ege Postası
Geri

Mersin Arena, Akdeniz Oyunları’na hazır

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, inşa ettikleri ‘Mersin Arena Stadı’nın 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak 17. Akdeniz Olimpiyat Oyunları’na hazır hale geldiğini söyledi....
Mersin Arena, Akdeniz Oyunları’na hazır
Haberler / Spor
26 Mayıs 2013 Pazar 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, inşa ettikleri ‘Mersin Arena Stadı’nın 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak 17. Akdeniz Olimpiyat Oyunları’na hazır hale geldiğini söyledi.

TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında muhtelif tarihlerde imzaladığı protokoller kapsamında birlikte 18 stat inşa edecek. TOKİ’nin, ilgili Bakanlıkla imzaladığı protokol kapsamında inşa edilen Mersin Arena Stadı, açılışa yetiştirilmesi için yapılan ikmal ihalesi ile 4 ay gibi kısa bir sürede yüzde 92’sinin tamamlanarak bitirilme aşamasına getirildi.

TOKİ Başkanı Karabel, Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil ve Akdeniz Arena Stadı yüklenicisi Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile birlikte Mersin Arena Stadı’nda incelemelerde bulundu.

BİN 500 KİŞİ ÇALIŞTI

17. Akdeniz Oyunları’nın açılış töreninin gerçekleştirileceği 25 bin seyirci kapasiteli statta incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Karabel, inşaatı yürüten yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Bilgilendirmede, stat inşaatında ortalama bin 100 kişinin çalıştığını, zaman zaman çalışan sayısının bin 500’ü bulduğu ifade edildi.

“YÜZÜMÜZÜ AĞARTACAK BİR PROJE”

Karabel yaptığı incelemelerin ardından, “Mersin Stadı’nın inşası programında aksama olmaması hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Hep birlikte çalıştık. Bu stadı zamanında bitirmek Türkiye için bir prestij meselesiydi. Hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Stadın temiz ve güzel bir işçilikle tamamlanma aşamasına getirildiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı Karabel, “Yüzümüzü ağartacak bir çalışma oldu.” diye konuştu.

Karabel, yüklenici firmanın da çalışmalarını takvime uygun bir şekilde gerçekleştirdiğini ifade etti. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de, stadın Akdeniz Oyunları’na yetiştirilmesi amacıyla, inşaatta zaman zaman bin 500 kişi ile 3 vardiya çalışıldığını açıkladı.

TOKİ 18 STAT İNŞAA EDECEK

TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında muhtelif tarihlerde imzaladığı protokoller kapsamında birlikte 18 stat inşa edecek.

Afyonkarahisar, Malatya, Mersin, Sivas, Eskişehir Samsun, Antalya ve Gaziantep illerinde stat inşaatları devam ediyor. Adana, Trabzon, Sakarya, Kocaeli’de inşa edilecek statlar ise ihale aşamasına geldi. Ankara, Diyarbakır, Hatay, Batman, İzmir (iki adet) ve Edirne’de inşa edilecek statlar ise hazırlık aşamasında.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası