Ege Postası
Geri

Milletvekili Bakır: AKPM’nin Türkiye raporu vicdansızlıktır, kınıyorum

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda görüşülen Türkiye siyasi denetim raporuna ilişkin değerlendirme yaptı. Bakır, rapordaki ifadeleri doğru kabul etmediğini, bunun vicdansızlık...
Milletvekili Bakır: AKPM’nin Türkiye raporu vicdansızlıktır, kınıyorum
Haberler / Politika
27 Nisan 2013 Cumartesi 17:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda görüşülen Türkiye siyasi denetim raporuna ilişkin değerlendirme yaptı. Bakır, rapordaki ifadeleri doğru kabul etmediğini, bunun vicdansızlık olduğunu belirterek, "evet" oyu kullananları kınadığını açıkladı.

Milletvekili Bakır, AK Parti Kayseri İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, Strasbourg'daki AKPM Bahar Dönemi Genel Kurulu'nda 59 sayfa ve 296 maddeden oluşan Türkiye raporunun görüşüldüğünü hatırlattı. Bu raporu kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, sekiz karar değişikliği yazdırdığını ve yanlış ifadelerin düzeltilmesini istediğini ancak Avrupa Konseyi'nin bunlardan ikisini kabul ettiğini aktardı.

Raporda terör örgütü PKK üyeleri için "aktivist" ifadesinin yer almasını kınadığını belirten Pelin Gündeş Bakır, "PKK terörizmi ifadesi yerine, Türk Devleti ile PKK arasındaki çatışma denmektedir. Bunların adı PKK teröristidir. PKK, hem AB hem de ABD tarafından terörist olarak kabul edilmiş bir örgüttür." şeklinde konuştu. Raporda, imam hatip ortaokullarının açılmasının laikliğe aykırı olduğunun da iddia edildiğine dikkat çeken Milletvekili Bakır, “Laiklik şartı, hiçbir surette bizim denetim sonrası izleme sürecinden çıkmamız için sunulan 12 şarttan biri değildi. Avrupa'nın da pek çok ülkesinde Katolik ortaokulları vardır. Ülkemizdeki okullar, Milli Eğitim müfredatını aynen uygulamaktadır. Bunu görüşmelerde ifade ettim." dedi.

Pelin Gündeş Bakır, raporun vicdansız ve haksız olduğunu dile getirerek tepki gösterdi: “Öncelikle AKPM’yi kınıyorum. Burada vicdansızlık yapılıyor. Türkiye’ye karşı yapılan bu vicdansızlıktan dolayı, bu oylamada "evet" oyu kullananları kınıyorum. Bunların düzeltileceğine inanıyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası