Ege Postası
Geri

Mistik inançların merkezi Hindistan’da batıl inançlar yasaklanıyor

Hindistan’ın Maharastra eyaletinde batıl inançlara ve kara büyüye sahtekarlık ve dolandırıcılık diyerek uzun süredir savaş açan aktivist Narendra Dabholkar’ın öldürülmesinden sonra eyalet yönetimi büyüyü yasakladı. 71 yaşındaki...
Mistik inançların merkezi Hindistan’da batıl inançlar yasaklanıyor
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hindistan’ın Maharastra eyaletinde batıl inançlara ve kara büyüye sahtekarlık ve dolandırıcılık diyerek uzun süredir savaş açan aktivist Narendra Dabholkar’ın öldürülmesinden sonra eyalet yönetimi büyüyü yasakladı.
71 yaşındaki Narendra Dabholkar’ın Pune şehrinde Salı günü sabah koşusu yaptığı sırada, kimliği belirlenemeyen motosikletli 2 kişi tarafından vurularak öldürülmesi sonrası halk sokaklara dökülmüştü.
Kimi çevreler tarafından din karşıtı olmakla da suçlanan Narendra Dabholkar bir ajansa verdiği röportajda bu iddiayı reddetmişti. Talep ettiği kara büyü ve batıl inançları yasaklama yasasının din karşıtı olmadığını söyleyen Narendra Dabholkar, Hindistan’da inanç özgürlüğünün anayasa ile garanti edildiğini söylemişti.
Maharastra eyaleti meclisi Salı günü yaptığı toplantısında kara büyü ve batıl inanç içeren dini ritüelleri yasaklanması önerisini vermişti. Önerinin yasalaşması için eyalet meclisinden onay alması gerekiyor.
Narendra Dabholkar özellikle tanrılık, ilahlık iddia eden bazı din adamlarına karşı duruşu, bu kişi ve grupların halkın saf inançlarını sömürmelerine karşı oluşu ile biliniyordu.
Hindistan gibi mistik inanç ve dinlerin merkezi olan bir ülkede kara büyü ve batıl inançların yasaklanmasının ne kadar uygulanabileceği ise tartışma konusu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası