Ege Postası
Geri

Keşmir'de 1 Pakistan askeri öldü

Hindistan ile Pakistan arasında iki haftadır devam eden sınır ihlali krizinde kan aktı. Bölgede yaşanan bombalamada bir Pakistan ordusu mensubu yüzbaşının öldüğü iddia edildi. Pakistan tarafından yapılan açıklamada, Keşmir sınır kontrol...
Keşmir'de 1 Pakistan askeri öldü
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hindistan ile Pakistan arasında iki haftadır devam eden sınır ihlali krizinde kan aktı. Bölgede yaşanan bombalamada bir Pakistan ordusu mensubu yüzbaşının öldüğü iddia edildi.
Pakistan tarafından yapılan açıklamada, Keşmir sınır kontrol noktasındaki Skardu bölgesindeki birliklerden birine Hindistan tarafından atılan bombanın isabet etmesi sonucu bir yüzbaşının öldüğü bir askerin ise yaralandığı kaydedildi.
Hindistan hükümeti olayla alakalı bir açıklama yapmazken Srinagar’daki ordu birliklerinden bir üst düzey yetkili ilk saldırı ile alakalı Pakistan tarafını suçlayarak Hint tarafının cevap verdiğini dile getirdi.
2003 yılında ilan edilen ateşkesten buyana bölgede sık sık karşılıklı çatışmalar yaşanırken, son yıllarda iki nükleer güce sahip komşu ülke karşılıklı olarak birbirinin askerlerini öldürdüğü iddiasında bulunuyor. Bu ay yaşanan olaylarda Hint tarafı Pakistan’ın 5 Hint askerini öldürdüğü iddiasında bulunmuş Pakistan ise iddiayı reddetmişti.
1989 yılından beri devam eden Keşmir sorunu yüzünden Hindistan kontrolündeki Keşmir bölgesinde 100 bine yakın sivil yaşamını yitirdi. Hindistan il Pakistan arasındaki 3 savaştan 2’sinin nedeni olan Keşmir bölgesi halen iki tarafın da haritalarında tamamen kendilerine ait olarak görülüyor. Eyalet 1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen sınır kontrol çizgisi (Line of Control) ile ikiye ayrılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası