Ege Postası
Geri

Muğla'da Kutlu Doğum Haftası için çeşitli faaliyetler düzenlenecek

Muğla İl Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Bu kapsamda Kurşunlu Cami'de mehter ve Türk Tasavvuf Musikisi konserleri verilecek, Kutlu Doğum aşı ve gül dağıtılacak. Ayrıca Diyanet İşleri...
Muğla'da Kutlu Doğum Haftası için çeşitli faaliyetler düzenlenecek
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla İl Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Bu kapsamda Kurşunlu Cami'de mehter ve Türk Tasavvuf Musikisi konserleri verilecek, Kutlu Doğum aşı ve gül dağıtılacak. Ayrıca Diyanet İşleri emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan bir konferans verecek.

İl Müftüsü Hasan Başiş, Muğla Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında faaliyetler hakkında bilgi verdi. 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası'nda, Hz. Muhammed (SAV)'in mesajlarını insanlara ulaştırmaya çalışacaklarını söyledi. Son iki asırda insanlık bilimsel ve teknolojik gelişmelerde büyük ilerlemeler kaydetmesine rağmen aynı ilerlemeyi insan onurunu korumada ve yüceltmede gösteremediğini belirterek, “İnsan, kendisinin yüce bir varlık olduğunu unuttuğu için insanlık onuru çiğnendi ve ayaklar altına alındı. Kadına ve çocuğa şiddet arttı. Büyüğe saygı, küçüğe merhamet azaldı. Engelli, düşkün ve yetimler görmezden gelindi. Toplumda ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, terör, gelir adaletsizliği, eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, istismar ve nefret arttı.” dedi. İnsanın, yüce bir varlık olduğunu unutmaması gerektiğinin altını çizen İl Müftüsü Başiş, “Bu nedenle insana insanı yeniden anlatmak gerekiyor. Allah, insanı en güzel şekilde, yani eşref-i mahlûkat olarak yaratmıştır. Yaratıcımız, insanı yaratırken ona ruhundan nefha üfürmüştür. İnsan, onurlu bir varlıktır. İnsan, bizim inancımıza göre Yaratıcı'nın yeryüzündeki halifesidir. Allah, yüce kitabında ademoğlunu mükerrem, onurlu kıldığını bildirir bize. Onur da yaratılışta insana verilen yüce değerdir, insanın sonradan kazandığı bir şey değildir. Bir insan, bütün insanlık demektir. Bir insanı öldürmek nasıl insanlığı öldürmek gibiyse bir insanın onurunu kırmak da bütün insanlığın onurunu kırmayla eşdeğerdir.” ifadelerini kullandı.

Hasan Başiş, Hz. Muhammed (SAV)'in her insana değer verdiğini vurgulayarak, "Çocuklarla zaman geçirir, onlara değer verir, onların onuruna hitap ederdi. Peygamber Efendimiz, her konuda kadınlara, çocuklara, kainata, kısacası varlığa karşı davranışlarımızda insan onurunu esas almamızı emrediyor. Bu sebeple insanımızın maruz kaldığı onursuzlaşmadan kurtulmak, onurlu ve huzurlu bir hayat sürdürebilmek için o nurla onurlanmalıyız." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası