Ege Postası
Geri

Nakçı ve Umutoğulları'ndan Deniz Yücel değerlendirmesi: 'Aydın Şengül çiğ çiğ bunu yer...'

Gün Ortası’nda Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları’nın ele aldığı konular CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bayraklı’daki Pazaryeri sorunu, AK Parti’de süren temayül yoklaması oldu. Nakçı ve Umutoğulları'ndan Deniz Yücel değerlendirmesi
Nakçı ve Umutoğulları'ndan Deniz Yücel değerlendirmesi: 'Aydın Şengül çiğ çiğ bunu yer...'
Haberler / Yerel Politika
1 Mart 2018 Perşembe 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in telefonlara çıkmaması, görüşmelere yeterli zaman ayırmamasını eleştiren Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, “CHP’de sıkıntı var. İl başkanı zaman ayıramıyor. Bu yönetimde çok konuşuluyor. Bugün de yazdık biz onu” dedi.

NAKÇI: AYDIN ŞENGÜL ÇİĞ ÇİĞ BUNU YER, DENİZ OLDUĞUNDA HALAY ÇEKTİLER

Durumu doğrulayan Gazeteci Adem Nakçı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e ‘birilerinin sus’ dediği için konuşmuyor olabileceğini belirterek, İYİ Parti ve AK Parti’nin yakında sahaya ineceği uyarısında bulundu. Deneyimli İl Başkanı Aydın Şengül karşısında Deniz Yücel’in zorlanacağını kaydeden Adem Nakçı, “Yanlış insan. CHP çok kötü kan kaybetmeye başlayacak, üzülerek söylüyorum. . Hele bir de 10 Mart’tan sonra sokaktayız diyor İYİ Parti. 15 Nisan’da AK Parti kongresi bitiyor, AK Parti sahaya iniyor. Ondan sonra CHP için yandı gülüm keten helvam. Önümüzde 2019 seçimi var. Bugün çıtayı yükseltmesi gereken parti sensin. AK Parti değil. AK Parti seni zaten dışlıyor. Senin daha çok kendini anlatma ihtiyacın var. Sadece gardını tutmakla maç kazanılmaz, sadece yumruk yer. İki tane yumruk sallarsan yumruk yemezsin. Aydın Şengül, çiğ çiğ bunu yer. Deniz olduğunda halay çektiler” değerlendirmesini yaptı.

NAKÇI: SUS DENDİĞİ İÇİN SUSUYORSA, BİRİLERİNİN TALİMATI VAR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmayanların Türkiye’nin kaderini değiştirdiğini dile getiren Gerek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı, “Nasılsa Tayyip Bey kazanır deyip oy kullanmayanlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde, kazanmasına sebep oldular ortalamayı düşünerek. Bu sıcakta Çeşme’den kalk oy ver geri git, beş saat yolda mı çekilir dedi, ülkenin kaderini etkilediler. Aynı mantık. Türkiye’nin umudu CHP diyorsun. Allahın sıcağında, Temmuz ayında, senin genel başkanın bir yürüyüş yapacak, sen bu kentte onun silüeti olarak oturuyorsun. İl başkanı, genel başkanın tüm illerdeki makamıdır. Yönetim kurmuşsun 30 kişi. Deniz Bey desin ki, sayın yöneticiler soruları yazılı verip evde ders çalışacağım der. Götürür abilerine, kim ona sus konuşma demişse. Avukatlar konuşarak ekmeklerini kazanırlar. Sus dendiği için susuyorsa,  birilerinin talimatı var. Yazılı talimatı getirir verir yönetimde konuşur” diye konuştu.

AK Parti’de 19 ilçede başlayan temayül yoklamasını değerlendiren iki gazeteci, 19 ilçede 150’yi aşkın adayın olduğunu belirtti.

UMUTOĞULLARI: AK PARTİ’DE ADAY PATLAMASI VAR, BU DA HEYECAN OLDUĞUNU GÖSTERİR

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, AK Parti’de aday patlaması olduğunu, bunun nedeninin de İl Başkanı olarak göreve atanan Aydın Şengül olduğunu düşündüğünü söyledi:

“Aday patlaması var AK Parti’de. Bir yerde bir heyecan varsa talep var demektir. 19 ilçeye 150 aday var. Her ilçede en az beş altı kişi var. Teşkilatlara bir heyecan geldiği anlamına geliyor. İYİ Parti’de de yönetime girmek isteyen çok. Bir heyecan var orada da. Bir başarının hissedildiği anlamına gelir bu.”

NAKÇI: MHP İTTİFAKIYLA İKTİDARIN NİMETLERİNDEN YARARLANMAK İSTEYEN ÇOK SAYIDA KİŞİ VAR

Adem Nakçı ise, AK Parti’nin MHP ile yaptığı ittifakın aday sayısı patlamasında etkili olduğunu savundu: “Ya da tam tersi. MHP ittifakıyla iktidarın nimetlerinden yararlanmak isteyen çok sayıda kişi var. Bu insanların en büyük handikapı, Aydın Şengül’ün ikazı da bu yönde, bana referansla gelmeyin ikazı. Bu isimler Ömer Cihat Akay döneminde de Bülent Delican döneminde de çıktılar. 150 sayısının mutlak iktidarın verdiği güçten yararlanmak isteyenler olduğunu düşünüyorum. Tamamı için söylemiyorum tabi ki. Öyle isimler çıkıyor ki biz olsak uçururuz diyorlar. Kentin dokusuna aykırı olanlar var. Aydın Şengül’ün üstüne basa basa referans koymayın demesinin altında bu var. Kırmaması gereken insanlar olabilir refere edenler. Süreç çok farklı işliyor. Bazı ilçelerde kadın aday çıksın deniyor. Ama ortada kadın aday yok.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: Koordinatörler birer saat uğrayacak ilçelere. 150 civarı başvuru var 19 ilçeye. Her ilçeye on kişi düşüyor neredeyse. Temayül için Cevdet Çayır’ın aday benim dediği şeklinde.

Mithat Umutoğulları: Aday patlaması var AK Parti’de. Bir yerde bir heyecan varsa talep var demektir. 19 ilçeye 150 aday var. Her ilçede en az beş altı kişi var. Teşkilatlara bir heyecan geldiği anlamına geliyor. İYİ Parti’de de yönetime girmek isteyen çok. Bir heyecan var orada da. Bir başarının hissedildiği anlamına gelir bu.

Adem Nakçı: Ya da tam tersi. MHP ittifakıyla iktidarın nimetlerinden yararlanmak isteyen çok sayıda kişi var. Bu insanların en büyük handikapı, Aydın Şengül’ün ikazı da bu yönde, bana referansla gelmeyin ikazı. Bu isimler Ömer Cihat Akay döneminde de Bülent Delican döneminde de çıktılar. 150 sayısının mutlak iktidarın verdiği güçten yararlanmak isteyenler olduğunu düşünüyorum. Tamamı için söylemiyorum tabi ki. Öyle isimler çıkıyor ki biz olsak uçururuz diyorlar. Kentin dokusuna aykırı olanlar var. Aydın Şengül’ün üstüne basa basa referans koymayın demesinin altında bu var. Kırmaması gereken insanlar olabilir refere edenler. Süreç çok farklı işliyor. Bazı ilçelerde kadın aday çıksın deniyor. Ama ortada kadın aday yok.

Mithat Umutoğulları: Aydın Şengül de 4-5 ilçede kadın ilçe başkanı istiyorum dedi.

Adem Nakçı: Bu süreçte, insanlar AK Parti’ye uzun süredir gelmeyen insanlar var. Delican’a övgü dizip Aydın Şengül’e sallayanlar bugün tam tersini yapıyor. Bıçak gibi kesilip atılması gerekiyor bu sürecin. 19 ilçe başkanının birkaçını istifa ettirmişler.

Mithat Umutoğulları: Bu sürecin altında da Delican’ın kendisi yatıyor. Teşkilatına resmi ve uzak durdu. Egosu yüksekti. Sanki bu işler hiç bitmeyecekmiş gibi. Hak etmeyen insanlara emanet etti kendisini. Ne old? İlk önce o insanlar terk etti. Sen ya da ben birbirimizle ilgili bir yanlış olursa ne olur, demek ki biz doğru tercih yapmamışız olur. Sayın Delican keşke o süreci doğru yönetmiş olsaydı. Eleştirilen isimler vardı etrafında. Onlardan vazgeçebilirdi. Delican daha önce il başkanlığı yapmadı. Ama Aydın Şengül yaptı. Tekrar iki yıl sonra başkan yapsalar Bülent Delican’ı aynı şeyleri yapmaz. Bu kesin.

Mustafa Arslan’ın gelişiyle ilgili sıkıntılar var Buca’da.

Adem Nakçı: İşin içine etnisiteyi de koymuşlar. Toplu istifa gerekçesi de bu. Doğu kökenli iki kişinin atılması üzerine İngilizler deniyor. Keskinlik had safhada Buca’da. Göçmenler ve Doğu kökenliler arasında çekişme var. Karadenizliler aradan çıkıyor ondan dolayı. Onlar olmasın da Karadenizli olsun deniyor. Keskin bir uçlaşma var. İlçe başkanının müdahalesi bir yana. 2019 yılında çok ağır bedel ödetir partiye. Doğu kökenlilerin en fazla oturduğu yer Karabağlar ve Buca. İnsanların tepkisi artarsa Osmanlı tokadının alasını yerler, kimse de yerinden kalkamaz. Sen bir yandan Levent Piriştina var karşında. Kentte Gediz, Göksü, İnönü, Atatürk mahallelerinin eksiklerini gidermeye çalışıyor. Gediz bölgesi de AK Partinin en fazla oy aldığı yerler üstelik. Büro da açmışsın oraya hem.

Mithat Umutoğulları: Mustafa Arslan’ın meclis üyesiyken daha albenisi vardı. İlçe başkanı olduktan sonra çok başka bir kimliğe büründü. Daha popülist siyaset yürütmeye başladı. Bence bu adamın tarzı bu değildi. Buca Belediye Başkan adayı olmak istiyor. Ama Konak’ta, Asansör’de fotoğraflar çekiyorsun. Arslan, belki de güzel işler yapıyor, ama montaj yaparken iş kötü. Mahalle birimlerini kurdun, partide kaydı olup partiyle alakası olmayanları tespit ettin. Bunları harekete geçirdin. Mahalle merkezleri kurdun, her mahalleye bir ilçe kurdun. Sonuç' Yönetiminden 15 kişi istifa ediyor. Adama sormazlar mı'

Adem Nakçı: 15 kişi niye istifa ediyor biliyor musu? Ben belediye başkan adayıyım diyor. Yönetimde olan bir abimiz başkan yardımcısı. Herkese ulufe gibi rol dağıtıyorsun. Alttakiler tabiki rahatsız olur. Asil istifa ediyor. Yedek asile çıkmamak için istifa ediyor. Millet yedekten asile çıkmak için can atar.

Mithat Umutoğulları:  Pazaryeri ile şimdiki Pazar yeri Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın başına bela oldu. Bir tarafta yargı bir tarafta vatandaşlar. Adam yıksa dert yıkmasa başka bir dert. Bu kadar iktidar baskısının olduğu bir yerde herhalde bir belediye başkanının daha dikkatli davranması gerekiyor. Mahkeme mahalle arasına Pazar yeri kuramazsın diyor. Bornova’da viyadük altına yapalım diyor, Bornova Belediye Başkanı istemiyor, reddediyor. CHP’li belediyelerin dayanışma ruhu açısından kötü bir durum bu.

Adem Nakçı: Olgun Atilla’nın Bornova kendi temizliğine yetişemiyor mu söylemi doğru. Oradaki Pazar yerinin çözümünde üst mutabakatın olması gerekiyor. Bunda da Kocaoğlu’nun araya girmesi lazım. Hamdin Erişenler ile de konuştum. Aziz Bey, geldi Sakarya Caddesi üzerinde boş alan dedik, Hasan Başkan hayır dedi diyor. AK Parti orada bir hamle genişliği kazandı kendine. Viyadük altlarını tamam hemen veriyoruz dediler. Bornova Belediyesi daha önce talep etmiş, kanunen yasak denilmiş ve reddedilmiş. Aynı yerde AK Parti bu kavgadan, çekişmeden rant devşirmek için biz viyadük altlarını verdik bunlar vermedi muhabbetine çekti. İki tarafın oturup hemfikir olarak çözmesi gerekiyor. Hasan Başkanın açıklamaları da Olgun Başkanın açıklamaları da makul ve mantıklı. Bu iş Kılıçdaroğlu’nun çözeceği iş değil Hasan Başkanın dediği gibi. Heyeti, Olgun Atilla, Hasan Karabağ ve büyükşehir belediye başkanı olmalı. Dördünün bir araya gelip bu sorunu çözmesi gerekiyor. Çözülmezse sıkıntı büyür, başınıza bela olur.

Mithat Umutoğulları: CHP’de sıkıntı var. İl başkanı zaman ayıramıyor. Bu yönetimde çok konuşuluyor. Bugün de yazdık biz onu.

Adem Nakçı: Nasılsa Tayyip Bey kazanır deyip oy kullanmayanlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde, kazanmasına sebep oldular ortalamayı düşünerek. Bu sıcakta Çeşme’den kalk oy ver geri git, beş saat yolda mı çekilir dedi, ülkenin kaderini etkilediler. Aynı mantık. Türkiye’nin umudu CHP diyorsun. Allahın sıcağında, Temmuz ayında, senin genel başkanın bir yürüyüş yapacak, sen bu kentte onun silüeti olarak oturuyorsun. İl başkanı, genel başkanın tüm illerdeki makamıdır. Önümüzde 2019 seçimi var. Bugün çıtayı yükseltmesi gereken parti sensin. AK Parti değil. AK Parti seni zaten dışlıyor. Senin daha çok kendini anlatma ihtiyacın var. Sadece gardını tutmakla maç kazanılmaz, sadece yumruk yer. İki tane yumruk sallarsan yumruk yemezsin. Aydın Şengül, çiğ çiğ bunu yer. Deniz olduğunda halay çektiler. Yönetim kurmuşsun 30 kişi. Deniz Bey desin ki, sayın yöneticiler soruları yazılı verip evde ders çalışacağım der. Götürür abilerine, kim ona sus konuşma demişse. Avukatlar konuşarak ekmeklerini kazanırlar. Sus dendiği için susuyorsa birilerinin talimatı var. Yazılı talimatı getirir verir yönetimde konuşur. Yanlış insan. CHP çok kötü kan kaybetmeye başlayacak, üzülerek söylüyorum. . Hele bir de 10 Mart’tan sonra sokaktayız diyor İYİ Parti. 15 Nisan’da AK Parti kongresi bitiyor, AK Parti sahaya iniyor. Ondan sonra CHP için yandı gülüm keten helvam.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası