Ege Postası
Geri

O başkan yardımcısına bu kez tuvalet önünde...

Odası elinden alınıp başkanlık makamı önünde sadece sandalye tahsis edilen Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Aka, şimdi de tuvalet önünde görevlendirildi. Aka, yaşadıklarına isyan etti
O başkan yardımcısına bu kez tuvalet önünde...
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Kasım 2014 Pazar 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI / ÖZEL HABER - Kemalpaşa ilçesinde, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Aka’nın karşı karşıya kaldığı uygulamalar günün konusu oldu.  AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun 30 Mart’ta başkan seçilmesinin ardından önce odası elinden alınan Aka, başkanlık makamı önünde bir sandalyeye oturtuldu, ardından ilçe merkezine 65 kilometre uzaklıktaki Kamberler mahallesinde görevlendirdi. Oraya gidecek taşıt bulamayınca yeni görev yerine ulaşamayan Aka için, son olarak da tuvalet önüne bir masa ve sandalye konuldu. Yaşadıklarına isyan eden ve yargıya giden Aka, son görevlendirmeye de itiraz etti.
Kemalpaşa Belediyesi Eski Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın, geçen dönem Ayvalık Belediyesi’nden transfer ettiği Başkan Yardımcısı Yahya Aka, 30 Mart seçimlerinden sonra koltuğa oturan AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun hışmına uğradı. Aka, bir süre önce, Belediye Başkanı Arif Uğurlu imzalı yazıyla, mevcut kadrosu uhdesinde kalmak kaydıyla, hizmet binasının üst katında bulunan başkanlık makamının girişinde vatandaşa bilgi vermek ve vatandaş ile ön görüşme yapmak üzere geçici olarak görevlendirildi, kendisine bir tek sandalye tahsis edildi. Aka böyle bir görevlendirmenin Devlet Memurları Kanunu’na aykırı olduğunu belirtti, yasal haklarını kullanmak üzere şerh koyarak bildirimi imzaladı.

''KEMALPAŞA BELEDİYESİ'NDEN AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

MAHKEMEYE GİTTİ
Rıdvan Karayalı döneminde, zabıta, destek hizmetleri ve muhasebe müdürlüklerinin bağlandığı, ancak daha sonra tüm yetkileri elinden alınan Aka, idari mahkemeye gitti.  Bu gelişmelerin ardından Aka, belediyeye 30 kilometre, şehir merkezine 65 kilometre uzaklıkta, mutat ulaşım aracı olmayan, mahalleye dönüştürülen Kamberler köyünün, muhtarlıktan bozma, tuvaleti bile olmayan, derme çatma bir binasında görevlendirildi. Bu mahalleye düzenli şekilde mesaiye gitme imkansızlığını İZULAŞ Genel Müdürlüğü ve Kemalpaşa Şoförler Odası’ndan aldığı yazıyla belgeleyen Aka, her gün mesai saatinde belediyeye gitti, Kamberler’e gönderilmek üzere araç tahsisi istedi. Belediye başkanlığı hiç birine yanıt vermedi. Aka, süreci valiliğe dilekçeyle bildirdi.



BU KEZ TUVALET ÖNÜNE
Aka, süreç valiliğe yansıyınca bu kez yine vatandaşla ön görüşme yapmak ve bilgilendirmekle görevlendirildi, ancak bu kez, koridorda, tuvalet önüne oturtulmak istendi. Yine şerh koyarak, Belediye Başkanı Arif Uğurlu imzalı yeni görevlendirme yazısını imzalayan Yahya Aka, burada görev yapmayı reddetti.
Başkanlığa bir yazıyla başvuran Aka, “Belediye tuvaleti yanında masa sandalye konularak görev yapmam istenmektedir. Diğer belediye başkan yardımcılarının odasında herhangi bir değişiklik olmadığı gibi, her hangi bir resmi sıfatı ve görevi bulunmayan Kem-Bel çalışanı 68 yaşındaki Mehmet Emin Aşkın isimli şahsa mali hizmetler müdürlüğünün yanında bulunan yaklaşık 30 metrekarelik oda tahsis edilerek, kamu adına ne iş yaptığı tarafımdan da bilinmemektedir. Kadro unvanıma uygun bir oda tahsisini arz ederim” dedi.
2010 yılının ekim ayından bu yana Ayvalık, Küçükköy, Kemalpaşa belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan ve yaşadıklarına isyan eden Yahya Aka’nın, “Belediye Kanunu’nun 14. Maddesinde yazılı olan, haftada bir kez, çöp toplama hizmetinden başka,  hiçbir belediye hizmetinin verilmediği bir köye gönderildim. Gidemeyince de tuvalet önüne oturtmak istediler.Yapılanları insani olarak değerlendirmiyorum” dediği ve yasal haklarını kullanacağı öğrenildi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası