Ege Postası
Geri

Selçuk'tan barış ve kardeşlik mesajları

​İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Selçuk Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılışlında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk’tan barış ve kardeşlik mesajları verdi. Ankara’ya Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözlerini hatırlatarak, “Merkezi hükümetin çamuru üzerimize sıçratmadan, doğru bir politika ile barışı ve kardeşlik ortamını koruması gerekmektedir” dedi.
Selçuk'tan barış ve kardeşlik mesajları
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Kasım 2014 Cumartesi 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın yanı sıra, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, Kent Konseyi Yönetim Kurulu, Alevi kültür derneklerinin temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.    
 
 
KOCAOĞLU’NDAN ANKARA’YA EŞİTLİK ÇAĞRISI
Selçuk’ta yapılan yatırımları ve gelecekte özetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınmanın önemine vurgu yaparak, “Alevi inancının ve kültürünün diğer inançlar gibi yaşanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynak ayırıyor ve hizmet ocakları açıyor. Bunu açmaya devam edecektir. Buraya şunu yazdın, bunu yazdın, bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin değil, parlamentonun işidir. Kanunu parlamento çıkartıyor. Kanun çıksın, aynı gün değiştirir, gerekeni yazarız. Hak da yerini bulur. Yapılması gereken budur. Bizim isteğimiz bir an önce bunun gerçekleşmesi” dedi.
 
“İZBAN 2-3 YILDA SELÇUK’A GELECEK”
Geçmişte sıkça söylediği raylı sistemin ilçeye uzatılmasına yönelik çalışmalara değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “2-3 yıl içerisinde İZBAN Selçuk’a gelecek. İhale hazırlıklarımız devam ediyor” dedi ve şöyle devam etti, “Bizim coğrafyamız zor. Dünyanın gözü burada. Kimse güçlü devlet istemiyor. Türkiye de tam bu işin kalbinde. Son imparatorluğuz. Tüm bu coğrafyaya hükmetmişiz. Bizim bu bölgede olan her olaydan etkilenmemiz kaçınılmaz. Bunu çok hassas bir dış politika ile, çamuru üzerimize sıçratmadan merkezi hükümetin götürmesi gerekmektedir. Ulu Önder’imiz böyle yapmıştır. O zamandan bu yana böyle devam etmiştir. Şimdi de böyle yapılmalıdır. Yurtta barış, dünyada barış ilkesinden ödün verilmemesi gerekiyor.”
 
“HEPBERABER KORUYACAĞIZ”
Kocaoğlu, Aleviliğin Anadolu’nun harcı olduğunu belirterek, “Bu ülkenin 77 milyondan başka dostu yoktur. Hiçbir devlet hiçbir devletin dostu değildir. O zaman bu devletin, Türkiye Cumhuriyeti’nin  hakkını, ekmeğini çıkarını 77 milyon insan koruyacaktır. Buna ihtiyacımız var. Giderek, şiddetle birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Anadolu coğrafyasında insanlık tarihinden bu yana sonsuz birliktelik var. Burada sonsuz birlikteliğimiz var. Burada yoğrulmuşuz. Biz hep beraber buranın sahibiyiz. O zaman hep beraber koruyacağız” diyerek konuşmasına son verdi.
 
“BURASI GÖNÜLLERDE CEMEVİDİR”
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ise, “Selçuk Kültür Merkezi olarak ifade edilen bu sosyal yaşam merkezi cemevi olarak faaliyette bulunacaktır. Yerel yöneticiler yasal zemin üzerinde hareket etmelidir. Bu durumun dikkate alınması esastır.  Bu tesis kültür merkezi olarak açılıyor ama gönüllerde burasının cemevi olduğunu biliyoruz. Ülkemizde herkesin yaşam hakkının olduğunu ve bunu da geniş bir çerçevede kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Herkesin birbirine saygı duyduğu bir zemin oluşturmak bizim görevimiz. Siyaset yapılmamalı. Bu işin A’sı, B’si, C’si yoktur. Burada bir çeşitlilik vardır, buna saygı duymak zorundayız. Biz biriz dostuz, kardeşiz. Bunu her yerde tesis etmek görevimizdir” dedi ve hayata geçen yatırımlar ve desteklerden ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sundu.  
 
YEREL YÖNETİMLERE SİTEM
Alevilerin sıkıntılarına değinen Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Doğan Demir “Yerel yönetimlerden talebimiz Alevileri sahiplenmesidir. Önce bir birleşin hepiniz dağınıksınız diyor, ama sürekli bir şeyler talep ediyorsunuz. Aramızda elbette ihanetçiler, bizi pazarlayanlar, satanlar, peşkeş çekenler, Hızır Paşa’lar var. Bu işler bu kadar ucuz değil. Herkes haddini bilecek. Biz onlarla birlikte yol alamayız. Elbette onları da aramızdan ayıracağız. Biz zaten bir bütünüz. CHP dahi açılım yapıyor. Onlar bile bizi anlamışlar. Bizim açılıma ihtiyacımız yok. Bizim açılımlara değil, samimiyete ihtiyacımız var. Ülke her geçen gün karanlığa gidiyor. Ülkenin çağdaş, demokrat, aydın yüzü olan Alevileri yok sayarsanız, yarın öbür gün daha da karanlığa gideriz, kimseyi bulamazsınız. Tüm bu ötekileştirmelere, açılımlara rağmen Türkiye’nin en büyük örgütüyüz” diye konuştu.
 
“İNSAN SEVİGİSİ İNANCIN TEMELİDİR”
Açılışta söz alan ve desteklerinden ötürü her iki belediyeye de teşekkürlerini sunan Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı Düzgün Çelik de, arsayı bağışlayan İmam Candar ve Merhum Nuri Sürekli’yi anarak şöyle konuştu: “Alevilik Türkiye’de resmi olarak yok sayılmakta ve inkar edilmektedir. Bu insanlık için önemli bir kayıptır. Barış ve uyum içinde yaşamayı öngören Alevilik tüm dünya insanlarına kucak açmıştır. Anayasaya göre her inanç, insan eşit olmasına rağmen Aleviler yok sayılmaktadır. Bu kutsal mekanda tek bir şey kaynayacaktır, o da kardeşliktir. Bizler prensiplerimizden asla ödün vermeyeceğiz ve duruşumuzu bozmayacağız. Alevilikte insan sevgisi inancın temeldir. Biz nasıl inandıysak öyle yaşamak istiyoruz. Cemevi’mizin herkese hayırlı olmasını diliyoruz.”
 
2 MİLYON 366 BİN TL’YE MAL OLDU
Selçuk Cemevi ve Kültür Merkezi, Alevi topluluğunun inancını yaşama geçirmesi adına arsası Selçuk Belediyesi ile hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlandı, inşaatı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. 2 milyon 366 bin TL’ye mal olan tesis, Selçuk Cumhuriyet Mahallesi’nde bin 473 metrekarelik alan üzerinde inşa edildi. 3 kattan oluşan Cem ve Kültür Merkezinin bodrum katında otopark, mutfak ve tuvaletler, zemin katında avlu, konferans ve yemek salonu, birinci katında çok amaçlı salon, eğitim odaları, okuma odası ve idari ofisler bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası