Ege Postası
Geri

Başkan'dan 3 kritik soruya 3 kritik cevap

​İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son günlerde kentte başlıca tartışma konuları arasında yer alan üç ayrı konuya üç kritik yanıtla açıklama getrdi. Geçtiğimiz günlerde Geçlik ve Spor Bakanlığı’nda masaya yatırılan stat krizinin bakanlıkça çözüleceğini belirten Kocaoğlu, Çeşme TOKİ projesinin mahkeme tarafından iptal edilmesinin ise doğru karar olduğunu vurguladı. Başkan Kocaoğlu ayrıca kira krizi ile boğuşan engellilere de “Orayı tahliye edecekler” dedi.
Başkan'dan 3 kritik soruya 3 kritik cevap
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Kasım 2014 Cumartesi 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Selçuk’ta katıldığı etkinlik sonrasında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kritik açıklamaların altına imza attı. Stat krizi, Çeşme’de iptal edilen TOKİ planları ve tahliye krizi sonrasında belediye önünde nöbete başlayan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’yle ilgili önemli mesajlar verdi.

''SELÇUKTA BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI'' HABERİNİN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ... 
 
“YARGI DOĞRU KARARI VERDİ, ARKASINDAYIZ”
Çeşme Reisdere’de TOKİ tarafından yapılması planlanan sosyal konut projesiyle  ilgili olarak mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bence yargının verdiği karara herkesin saygı duyması gerekiyor. Zaten baştan beri Çeşme’de çok katlı yapı yapılması yanlış. Yargının kararı bizim düşündüğümüz gibi çıktı destekliyoruz, sevindik” dedi.
 
“KRİZİ BAKANLIK ÇÖZECEK”
Başkan Kocaoğlu statlarla ilgili süregelen yer tartışmaları ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile randevu krizinin aşılmasının ardından gerçekleşen randevu hakkında da şunları dile getirdi: “Sayın Spor Bakanımıza, kadrosuna, müsteşar, müsteşar yardımcısına, bakan yardımcısına İzmir’deki statları anlattık, bilgilendirdik. Hemen toplantıda karar veremeyeceklerini biliyoruz. Anlattıklarımızı değerlendirecekler, kararlarını verecekler. Görüşme benim açımdan olumlu geçti.”
 
“TAHLİYE EDECEKLER”
Öte yandan, kira borçları nedeniyle belediye tarafından icraya verilen ve tahliye edilmesi gündeme gelen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin üç gündür sürdürdüğü eylemleri de ve “Kira muafiyeti için belediyenin protokol imzalamasını istiyoruz” çağrısını da yorumlayan Kocaoğlu, “Her devlet kurumu gibi yasayla Büyükşehir’i yönetiyoruz. Yasalara uymak zorundayız. Engelli derneğinin orayı tahliye etmesi gerekiyor. Başka çaresi yok. 6 bin 500 tane sivil toplum örgütü var, 120 tane engelli derneği var. Kiralayıp sonra kirayı vermeden ‘Ben engelli derneğiyim, bedava oturacağım’ diye mevzuat varsa ona biz saygı duyarız ama maalesef böyle bir şey yok. Orayı boşaltmalar gerekiyor. Kamuoyu yaratmak güzel ama dayanağın yasalara uyması gerekiyor. Belediye burayı kirasız versin demek olmaz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası