Ege Postası
Geri

OMÜ'de ilkkez VATS yöntemi kullanılarak kanserli hasta ameliyat edildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Karadeniz Bölgesi'nin ilk kapalı yöntem Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi (VATS) ameliyatı akciğer kanseri olan bir hastaya yapıldı.     Konuyla ilgili açıklamada...
OMÜ'de ilkkez VATS yöntemi kullanılarak kanserli hasta ameliyat edildi
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Karadeniz Bölgesi'nin ilk kapalı yöntem Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi (VATS) ameliyatı akciğer kanseri olan bir hastaya yapıldı.

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin Çelik, 59 yaşında akciğer adenokanser tanısı olan erkek hastaya VATS sol üst lobektominin başarıyla uyguladıklarını söyledi. Yıllar boyunca açık cerrahi girişimlerle yapılan göğüs cerrahisi ameliyatlarının artık günümüz teknolojisinin gelişmesiyle artık kapalı yöntemlerle de yapılabildiğini kaydeden Doç. Dr. Burçin Çelik, “VATS, göğüs cerrahisi ameliyatlarında yıllardır uygulanmakla birlikte son yıllarda akciğer kanseri ameliyatlarında uygun hastalarda tercih edilmektedir. Akciğer kanseri tüm dünyada en sık görülen kanser türüdür. 2008 yılında dünya genelinde 1.6 milyon yeni akciğer kanseri tanısı konulmuş ve bu oran tüm kanserlerin yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturmaktadır. Erken evre akciğer kanserinin cerrahi tedavisinde VATS tercih edilebilinir. VATS ile daha az travma ve ağrı, daha hızlı taburculuk ve daha iyi kozmetik sonuçlar elde edilmektedir.” dedi.

    1997 yılından beri OMÜ Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı'nda göğüs cerrahisine ait akciğer nakli dışındaki tüm ameliyatların gerçekleştirildiğini söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, “Göğüs Cerrahisi kliniğinde yıllardır VATS hem tanı hem tedavi amaçlı olarak uygulanmaktadır. Ancak akciğer kanserinin tedavisinde ilk defa 5 Ağustos tarihinde Göğüs Cerrahisi Anabilimdalı öğretim üyesi Doç. Dr. Burçin Çelik tarafından uygulandı. 59 yaşında akciğer adenokanser tanısı olan erkek hastaya VATS sol üst lobektomi uygulandı. Bu bölgemizdeki ilk VATS lobektomi ameliyatı olup bundan sonra uygun hastalarda tercih edilecek tedavi yöntemi olacaktır.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası