Ege Postası
Geri

ORC'nin araştırmasında zirve kimin '

ORC Araştırma şirketi tarafından 28 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında 24 ilde, sol partilere oy veren ve kendini solcu, Atatürkçü, Kemalist ve sosyal demokrat olarak tanımlayan 7 bin denek ile yüz yüze görüşülerek anket gerçekleştirildi.
ORC'nin araştırmasında zirve kimin '
Haberler / Yerel Politika
6 Temmuz 2013 Cumartesi 09:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ankete katılanlara çeşitli sorular yönlendirildi. Üç Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını da kapsayan ankette, İstanbul’da Gürsel Tekin, Ankara’da Gökhan Günaydın ve İzmir’de Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan ilk sırada yer aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yüzde 38, Gürsel Tekin yüzde 47.5, Hakan Tartan ise yüzde 38.7 oy aldı. Tartan’ı, Aziz Kocaoğlu yüzde 32.5 ve Cevat Durak yüzde 10.5 oy ile takip etti.



Ankette, “Size göre sol partiler tek çatı altında birleşmeli midir'” sorusunu yanıtlayan vatandaşların yüzde 86.6’ı bu soruya evet yanıtı verirken, hayır oranı yüzde 13.4’de kaldı. Sol partilerin hangi parti çatısı altında birleşmelidir sorusunu yanıtlayan deneklerden yüzde 83’ CHP’yi işaret ederken yüzde 9.5’u ise yeni bir oluşum istedi.

Vatandaşlara sol partilerin birleşmesi durumunda liderin kim olması gerektiği de soruldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi yüzde 75.9 ile birinci sırada yer alırken, Kılıçdaroğlu’nu yüzde 8.1 ile Deniz Baykal, yüzde 5.3 ile Mustafa Sarıgül izledi. CHP’li seçmenlere özel olarak CHP’nin genel başkan değişikliğine ihtiyacı var mı diye soruldu. Yüzde 94.5 gibi yüksek hayır oyu çıktı.

Başkan Tartan şunları söyledi;

” 1995 seçimlerinden beri baktığınızda, İzmir halkının kalbinde olmak çok güzel, eskimemişiz. Hala Bakan, Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı görmek isteyenler var. Ancak şu an Konak için çalışmaktan mutluyum. Görevimi onurlu yürütüyorum.Partimin ve yetkili kurulların vereceği her göreve hazırım. Yüreğimin götürdüğü yere giderim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası