Ege Postası
Geri

Ölçer: Karabağ’ın adaylığından korkuyorlar

CHP Bayraklı ilçe Başkanı Levent Ölçer, Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler'e yanıt verdi: “Hasan Karabağ'ın aday olmasından korkuyorlar. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Seçimde tartışmasız lideriz”.
Ölçer: Karabağ’ın adaylığından korkuyorlar
Haberler / Yerel Politika
29 Eylül 2012 Cumartesi 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi çalışmalarını hızlandıran Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, örgütüne güvendiğini belirterek, Bayraklı'nın en kolay seçim kazanılacak ilçelerden biri olacağını söyledi. Genel seçime bakılarak, yerel seçimin yorumlanamayacağını vurgulayan Ölçer, “Bayraklı'ya bir çivi daha çakmayan merkezi hükümetin temsilcisi olan ilçe teşkilatı Bayraklı'ya hizmet etmek istemiyor. Eğer amaç hizmet olsaydı, ilk önce hükümetin kamu idarelerine yer tahsisi ile ilgili ilçedeki sorunların çözümünde aracı olurlar ve vatandaşlar için projeler üretip, takip ederlerdi” dedi.

 Bayraklı’yı 10 yıldır görmüyorlar

Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler’in “Bayraklı bizim. Seçimi kazanacağız. 30 meclis üyesi çıkaracağız” açıklamaları üzerine durumu değerlendiren CHP İlçe Başkanı Levent Ölçer, “Bayraklı’da vatandaşlara partilerinin hangi özelliğini anlatacaklar. Terörü m? Şehitlerimizi m? Paralı olan sağlığı m? Eğitimi m? Zamları m? Biz seçimi yüzde 60 ile alırız. 37 meclis üyesinden 34’üne de sahip oluruz” diye konuştu. Hükümetin 10 yıldır Bayraklı’da hiçbir hizmet üretmediğini, bir çivi dahi çakmadığını belirten Ölçer, “Eğer yaptıkları bir hizmet varsa açıklasınlar. Seçim öncesi hastane yapacağız diyerek, vatandaşları kandırdılar, şimdi onu da yapamayacaklar çünkü Danıştay 5’inci dairesi yer için “uygun değildir” raporu verdi. Biz gerek ilçe örgütümüz gerekse Belediye Başkanımız Hasan Karabağ ile vatandaşı ve hizmeti hedef alan bir anlayışla toplumun her kesimi ile bütünleşiyoruz. Sadece seçim dönemlerinde değil, hayatın her alanında ve her zamanında vatandaşlarla, esnafla, çalışanlarla bütünleşiyoruz. Sevinçlere, üzüntülere ortak olup, herkes ile bağ kuruyoruz. Ancak Ak Parti’ye baktığımızda aslı olmayan, belgesi veya kanıtı olmayan kulaktan dolma konuları meclise taşıyarak, halkın içinde olmak yerine onlardan uzak bir anlayışı benimseyip, sürekli polemik yaratmaya çalışıyorlar. Merak ediyorum AKP halka ne anlatıyo? Şehitlerimizi m? Gözü yaşlı annelerimizi, geride kalan bebeklerimizi m? Yanlış ekonomi ve sağlık politikalarını m? Atanamayan öğretmenlerimizi m? Sorunsuz kalmayan dış komşularımızı m? Madem doğru siyaset yaptıklarını iddia ediyorlar, doğru siyaset yapan insanlar halkla da kucaklaşmayı da bilmelidir. Dolayısıyla bu iktidarın artık ömrü bitmiştir” diye kaydetti.

Seçim bizim

AKP Belediye meclis üyelerinin sürekli bir tartışma ve polemik yarışında olduğunu ifade eden Ölçer, “Ak Partililer şimdi başkanımız Hasan Karabağ’ın aday gösterilmeyeceği söylentilerini yaymaya çalışıyor. Ancak CHP’nin iç yönetimine karışmaya çalışacaklarına kendi işlerine bakmalılar. Bunun kararını verecek olan CHP’dir ve Hasan Karabağ yeniden aday olarak yüzde 60 oyla yeniden başkan seçilecek ve güven tazeleyecektir. Söylentileri de korkularından çıkarıyorlar. Çünkü biliyorlar ki Karabağ aday olursa, seçimi direkt olarak kaybedecekler. Onlar 37 meclis üyesinin 30’una talip olduğunu söylemiş ancak eminim ki, 34 meclis üyemiz ile Bayraklı’da yeniden iktidar olacağız” diye konuştu.

Bayraklı, bıçak sırtı değil

Son yapılan anketlere göre, Bayraklı’nın bıçak sırtı olarak görüldüğü söylemlerini de yorumlayan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, “Bayraklı sorunlu olarak gösteriliyor. Asılsız, kulaktan dolma yanlış bilgilerle. Çünkü yapacakları bir şey kalmadı artık. Vatandaşa hesap veremiyorlar, karşısına çıkamıyorlar. Yapılan iyi projeleri desteklemedikleri gibi engellemeye çalışırken, vatandaşın, kentin ve ülkenin yararına olan konularda da yardım yerine eleştiriyorlar. Öte yandan yaptırdıkları anketlerde Bayraklı’nın bıçak sırtı olduğunu oylarının bizi geçtiğini söylüyorlar ancak durum böyle değil. Bayraklı, bıçak sırtı değil. Kimse hayal kurmasın. Bayraklı’da açık ara kazanacağız. Onlar ancak ikinci parti olurlar. Ne kadar oy alırlar bilemem” diye ifade etti.

 Potansiyeli büyük

Bayraklı’da yaşayan vatandaşların yüzde 80’ine yakının gecekondularda hayatını sürdürdüğünü dolayısıyla bunun belediye gelirlerini de büyük ölçüde etkilediğini dile getiren Ölçer, “Gelirleri artırmak için çalışıyoruz. Bayraklı geleceği için yatırım yapıyor ve borçlanıyor. Potansiyeli çok büyük bir ilçede yaşıyoruz ve amacımız bu ilçenin değerini olduğundan daha fazla artırarak, bölge halkına, ekonomisine, ticaret ve turizmine katkıda bulunmak. Kentsel dönüşüm projesi ile de yerinden dönüşümü ilke edinen bir partinin mensupları ve ilçe örgütü yöneticisi olarak Başkanımızın da dediği gibi bu topraklarda uzun yıllar yaşamış insanların daha refah ve modern konutlarda yaşamalarını istiyoruz. Bu anlamda değer tespitlerine başlanan 60 hektarlık alanda başlanacak kent dönüşümü ile Türkiye’ye örnek bir çalışma yapacağız. Rantı yüksek bu alanları kimseye kaptırmadan vatandaşın malı olan yerlerde herkese adil şekilde haklarını vererek, yenileyeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası