Olgun Atila, “Bornova, turizmin merkezi olmalı”
Dünyada, Antik Turizme olan ilginin son yıllarda arttığını belirten CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, tarih öncesi dönemden kalan Yeşilova Höyüğü'nün sadece Bornova'nın değil Ege Bölgesi'nin de bilinen en eski yerleşim merkezlerinden birisi olduğunu söyledi. Atila, “Bu tür tarihi mekanları, turizme kazandırarak hem ilçe ekonomisini kalkındırmayı hem de bölgedeki Turizm altyapısını güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
İZMİR-Türkiye'nin önemli tarihi yerleşim merkezlerinden bazılarına ev sahipliği yapan Bornova'da, Antik Turizmi geliştirecek çalışmalara öncülük etmek istediklerini belirten CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, bu sayede hem ilçe ekonomisinin canlanacağını hem de turizm varlığı konusunda önemli mesafeler kat edileceğini söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında Yakaköy ve Altındağ'da vatandaşlarla bir araya gelen ve Bornova ekonomisinin canlandırılmasında turizmin itici bir güç olduğunu vurgulayan Atila, “Tarihi merkez ve yapıları, bizim en önemli kültür varlıklarımızı oluşturuyor. Bunların ekonomiye kazandırılacak hale getirilmesi hem vatandaşımıza yeni iş sahaları açacak hem de tarihi değerlerin korunmasına yardımcı olacak. Üzerinde çalıştığımız projelerin başında ise turizm geliyor” diye konuştu.
Bornova Ovası'nın tarih öncesi dönemden kalma çok önemli merkezlere ev sahipliği yaptığı bilgisini veren Atila, “Bunlardan en önemlisi, Yeşilova Höyüğü'dür. Burası Ege Bölgesi'nin bilinen en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. Bunun yanında Yassıtepe Höyüğü ve diğer bazı yerleşim yerleri de bu coğrafyada binlerce yıldır insanoğlunun yaşadığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bunları atıl olmaktan kurtarıp turizme kazandırmak, bizim öncelikle çalışmalarımız arasında yer alması gerekiyor” ifadesinde bulundu.
Bornova Belediyesi'nin bu konuda bazı çalışmalar yaptığını ancak bilinirlik ve tanıtım noktasında yeterli projelerin bulunmadığını aktaran Atila, “Yeni yönetim anlayışımız ve turizme bakışımız noktasında, farklı projeler üretmek için çalışıyoruz. Bu kadar tarihi bir geçmişi olan ilçemizde, Antik merkezleri bilen vatandaş sayısı maalesef bir elin parmaklarını geçmiyor. Halbuki buralar kültürel değeri olan ve Bornova için de ekonomik potansiyeli bulunan noktalar. Bu gücün ortaya çıkartılabilmesi için konaklama noktasında ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu sayede yurt içi ve dışından gelebilecek turistler için ilçemiz yeni bir çekim merkezi olabilir” dedi.
TARİH VE DOĞA İÇ İÇE
Turizmin sadece tarihi mekanlarla yapılan ekonomik bir etkinlik olmadığının altını çizen Atila, Bornova'nın doğal yapısı içinde yer alan bu yerlerin aynı zamanda 'doğa seveler' için de alternatif bir güzergah olabileceğini söyledi. Atila, “İlçemize sadece turistik amaçla gelenler için değil aynı zamanda doğa severler için de bu mekanları kazandırmak, belediyenin öncelikli görevleri arasında yer alması gerekiyor. Biz buna uygun projelere hazırladık. Yılın her ayı ziyaret edilen bir ilçe oluşturmak önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.
Kayadibi, Yakaköy ve Karaçam gibi doğal güzelliklerin yanı sıra Homeros Vadisi gibi turizm de önemli potansiyeli bulunan yerleri bölge ekonomisine kazandırmayı istediklerini belirten Atila, “Bunun için öncelikle ulaşım ve konaklama sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Bunu yapmamız halinde, ilçemizde butik otelciliğinde önünü açabiliriz. Bunu başardığımız taktirde hem bölge hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlarız” şeklinde konuştu.
ANTİK KOLLEKSİYON
Üzerinde çalıştıkları konulardan birisinin de antik dönemde kullanılan eşyalardan oluşan bir koleksiyon oluşturmak olduğunu kaydeden Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayede kültür mirasımızı gelecek kuşaklara anlatmak için iyi bir yol seçmiş oluruz. Gerekli izinler alınarak belediye bünyesinde bir koleksiyon oluşturabiliriz. Böylece bu topraklarda yaşayan toplumların hayatlarına ışık tutacak objeler, sergilenebilir. Daha sonra Uluslar arası bir organizasyonda bunların tanıtımı yapılır. Bizim hedefimiz, Bornovalıların kazanması.”