Ege Postası
Geri

Önce asansörler, şimdi de tünel!

Ege Mahallesi ve Kahramanlar'ı mesken tutan hırsızlar ve kimliği belirsiz şahıslar bölgedeki üstgeçidin ardından bu sefer de Akıncılar Altgeçidi'ne göz dikti. Hilal Metro İstasyonu yanında Ege Mahallesi ve Kahramanlar Mahallesi'ni birbirine bağlayan üst geçit ve asansörlerine defalarca saldıran ve parçalarını söken kötü niyetli şahıslar şimdi de alt geçitteki aydınlatma lambalarını çaldı. Yolun aydınlatma tertibatında maddi zarar meydana gelirken, zifiri karanlığa gömülen tünel ise kazalara davetiye çıkarmaya devam ediyor. İzmir'in göbeğinde rezaletin böylesi
Önce asansörler, şimdi de tünel!
Haberler / İzmir
23 Temmuz 2015 Perşembe 09:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentin göbeği Konak'ta yaşanan hırsızlık vakası "Bu kadarına da pes" dedirtti. Günde binlerce aracın gelip geçtiği Kahramanlar'daki Akıncılar Altgeçidi'ni mesken edinen hırsızlar, ortalığı adeta soyup soğana çevirdi.
 
 BU SEFER DE TÜNELİ SOYDULAR
Geçen yıl yaşanan vandalizm ve hırsızlık vakaları nedeniyle adı sıkça gündeme gelen Kahramanlar bölgesinde aynı çile yeniden yaşanmaya başladı. Ege Mahallesi ve Kahramanlar Mahallesi kesişimindeki Akıncılar Karayolu Altgeçidi'nde cirit atan hırsızlar bu sefer de göstere göstere yoldaki aydınlatma lambalarını çaldı. Yaşanan vakanın ardından altgeçit gece saatlerinde karanlığa gömüldü.



BEŞ LİRALIK LAMBA İÇİN!
İkinci el piyasa değeri beş ile on lira arasında değişen gece lambaların yerlerinden sökülmesiyle birlikte gece saatlerinde adeta "korku tünelini" andıran yolun bu durumu ise kazalara davetiye çıkarmaya devam ediyor. Hırsızlar tarafından çalınan parçaların hurdacılara yok pahasına satıldığını aktaran mahalle sakinleri, alanda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.
 
KAZALARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR
Bölgede yaşayan vatandaşlar sıkıntı nedeniyle gece saatlerinde tünele girmeye korktuklarını belirtirken, yolda kaza yaşanmamasının ise mucize olduğunu söyledi. Hem üstgeçitte hem de yoldaki aydınlatma tertibatında çeşitli seferler yenileme çalışması yapıldığını aktaran İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yapılan saldırılar ve hırsızlık vakaları nedeniyle binlerce liralık hasarın söz konusu olduğunu dile getirdi.  


BİTSİN ARTIK BU VANDALİZM
Bölgeden geçen İZBAN ve metro hatlarının ikiye böldüğü Ege Mahallesi ve Kahramanlar Mahallesi arasında tek bağlantı yolu olan altgeçit ve üstgeçitler geçtiğimiz yıl yaşanan onca vakaya karşın gereken emniyet önlemlerinin alınmaması vatandaşları da isyan ettirdi. Geçen yıldan itibaren toplam 4 yaya asansörü ve elektronik aksamları defalarca hasar görürken, iki mahalle arasında ulaşımı sağlayan alternatif güzergahın da bulunmaması sebebi ile özellikle bölgede yaşayan yaşlı vatandaşlar ve halk mağdur oldu.


 
BIRAKSAN TEKERLEK TAKIP GÖTÜRECEKLER!
Asansörleri kullanmaya mecbur olan yaşlı, engelli ve çocuklu vatandaşları yolda bırakan olayların ardından , iki mahalleyi birbirine bağlayan asansörlerin kapılarını demir levhalar ile kapatılıp bakıma alınmıştı. Sadece geçtiğimiz yıl içerisinde kent genelindeki 62 üst geçitte 78 kez asansör kapı panel camı kırılmış, sayısız elektronik ve mekanik asansör parçası zarar görmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası