Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den kritik hamle Karşıyaka tramvayında güzergah yine değişiyor

Karşıyakalıların çevre isyanını sonrasında harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvayla ilgili kritik bir değişikliğe gitme kararı aldı. Projenin geçtiği sahil şeridinde revizyona gidecek olan Büyükşehir Belediyesi, ağaçların korunması için yeni bir plan hazırladı. Hazırlanan yeni çalışmaya göre, tramvay Bostanlı-Karşıyaka arasındaki sahil bandında taşıt yoluna indirilecek ve toplam altı şeritlik mevcut yolda ortak kullanım sağlanacak. Karşıyaka'da tramvayında güzergah yine değişiyor
Büyükşehir'den kritik hamle Karşıyaka tramvayında güzergah yine değişiyor
Haberler / İzmir
21 Temmuz 2015 Salı 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi'nin 390 milyon liraya yakın yatırımla hayata geçirdiği tramvay projesinin Karşıyaka etabında halktan ve meslek odalarından gelen tepkiler doğrultusunda bir kez daha düzenlemeye gidildi. Güzergah üzerindeki ağaçların taşınmasını ve kesilmesini gündeme getiren tramvay hattı için bir kez daha revizyona gidiliyor. Buna göre, yaklaşık on kilometreyi bulan Karşıyaka Tramvayı için yerinde inceleme yapan belediye ekipleri, talepler doğrultusunda yeni bir güzergah planı hazırladı.
 


YENİ PLANA GÖRE TAŞIT YOLUNDAN GİDECEK
Devam eden tepkiler üzerine güzergah üzerinde incelemeler yapan Büyükşehir Belediyesi yetkililer, ağaçları korumak amacı ile yeni bir güzergah planı taslağı hazırladı. Temeli geçtiğimiz ay atılan ve Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde inşaat çalışmaları devam eden projenin sahil etabında bir kez daha revizyona gidildi. Buna göre, ilk etapta sahil bandını ve yeşil alanı kullanması planlanan tramvay, taşıt yoluna inecek. Bostanlı'dan Karşıyaka'ya ve Karşıyaka'dan Bostanlı'ya kadar yolların sağ şeritleri kullanılacak. Başkan Aziz Kocaoğlu'na sunulacak taslak plan onay aldığı takdirde, raylar yola döşenecek ve otoparklar ile yeşil alanlara girilmeyecek, ağaçlarla ilgili ek bir çalışma yapılmayacak.
 
BELEDİYE TEPKİLERE KULAK VERDİ, AĞAÇLAR KORUNACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka tramvayı, Alaybey'den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi'ne taşıt yolu üzerinden gidecek, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı'nı takip ederek İZBAN Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu'na gelecek. Tramvay hattı ile İZBAN, deniz ulaşımı ve otobüsler ile entegre olacak.


 
YÜZDE 15'İ TAMAMLANDI
Diğer yandan, Nisan ayında temeli atılan ve çalışmaların hızla devam ettiği Karşıyaka Tramvayı’nda ilk bin 500 metrelik kısımda ise ray döşeme çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 10 kilometreyi bulan ve 15 duraktan oluşan hattaki çalışmaları yerinde inceleyen belediye ekipleri, geçtiğimiz haftalarda yaptıkları değerlendirmelerin ardından sahil şeridindeki ağaçların korunması için yine projede bazı kritik değişikliklere gitmişti. 38 vagonla birlikte toplam maliyeti 390 milyon TL’yi bulan Konak ve Karşıyaka’daki tramvay projelerinin 2017 yılı sonunda tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.
 
KOCAOĞLU "AĞAÇ KESMEK FELSEFEMİZE AYKIRI" DEMİŞTİ
Geçtiğimiz ay katıldığı bir törende konuyla ilgili tartışmalara açıklık getiren ve yeni bir plan üzerinde çalıştıklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyakalılara tramvay güzergahında bulunan palmiye ağaçlarının yerlerinden taşınmayacağını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde tramvay projesiyle ilgili ağaç kesilecek diye bir söylem gelişti. ‘1300 ağaç kesilecek’ dendi. Oysa tramvayın geçtiği yerde bunun yarısı kadar bile ağaç yok. Üstelik biz ağaç kesmiyoruz. Yine de Karşıyakalı hemşerilerimin iyi niyetinden hiç şüphe duymadım. Bizim felsefemizde ağaca, doğaya, hayvana, insana  zarar vermek yok. Tramvay projesinde de vermeyeceğiz. Arkadaşlardan yeni bir güzergah çalışması yapmalarını istedim. 30-40 civarında palmiyeyi taşıyacaktık ama şimdi bir tane palmiye bile taşınmayacak” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası