Ege Postası
Geri

Şanlı'dan Suriyeli çocuğu döven esnafa sert tepki

Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle İzmir’e gelen çocuğun esnaf tarafından dövülmesine tepki gösterdi. Şanlı, “Bu durum kesinlikle kabul edilemez. İzmir halkının hoşgörü ve misafirperverliğine yakışmayan görüntüye sebep olanları kınıyorum” dedi. İzmir'de Suriyeli çocuğu döven esnafa
Şanlı'dan Suriyeli çocuğu döven esnafa sert tepki
Haberler / İzmir
22 Temmuz 2015 Çarşamba 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle İzmir’e göç edenler arasında yer alan bir çocuğun esnaf tarafından dövülmesine Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı tepki gösterdi. Şanlı, savunmasız bir kişinin bu şekilde saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Şanlı, “Konak Basmane Semti’nde mendil satan Suriyeli bir çocuğa esnaf tarafından dayak atılması hepimizin yüreklerini sızlatmıştır. Kendini ifade edemeyecek durumda olan bir kişiye yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Kentimizin yıllardır barındırdığı hoşgörü ve misafirperverliğine yakışmayan bu davranışı gerçekleştirenleri de hemşerilerimizin vicdanlarına havale ediyorum. Savaş nedeniyle zor şartlarda ülkemize geldikten sonra şehrimize gelen Suriyeli sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu konuda kamu kurumlarımızın yaptığı çalışmalar da sürmektedir. Bir yandan gelenlere kucak açan vatandaşlarımız temel ihtiyaç olan barınma ve yemek sorunu ile ilgili yardımcı olmaya çalışmaktadır. Hal böyle iken kendini bilmez, duyarsız bazı kişilerin hem esnaflarımızın imajını zedeleyen hem de kentimizin itibarına gölge düşüren davranışları ne yazık ki yakışmamıştır” diye konuştu. Şanlı, birkaç kişinin tavrının da tüm esnaflara mal edilmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

UYARILARI YAPIYORUZ

Aynı zamanda Kordon’da bulunan işletmelerin üye olduğu Kordon İşadamları Derneği’nin yönetim kurulu başkanı olarak bu konuda duyarlı davrandıklarını da belirten Şanlı, “Ülkesinden savaş nedeniyle göç eden binlerce kişi elbette Kordon’a da geliyor. Kimisi seyyar satıcı olurken kimisi de dilencilik yapıyor. Dernek olarak, üyelerimiz olan işletme sahiplerinden ve görevlilerden bu kişilere sert tepki gösterilmemesini istedik. Kesinlikle fiili bir müdahaleyi de kabul edemeyeceğimizin altını çizdik. Esnafımız duyarlılık göstererek sadece müşterileri rahatsız eden satıcıları uyarıyorlar. Ciddi bir sorun olduğunda ise zabıta yada emniyet ile temas kuruluyor. Kesinlikle çalışanlar müdahale etmiyor. Bu konuda Kordon esnafımız da son derece hassas davranıyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası