Ege Postası
Geri

Özel yetenek sınavlarında ter döktüler

Üniversitelerin özel yetenek sınavları ile öğrenci aldığı fakülte ve yüksekokullarda sınavlar başladı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde başlayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavında hem kız hem erkek...
Özel yetenek sınavlarında ter döktüler
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 16:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üniversitelerin özel yetenek sınavları ile öğrenci aldığı fakülte ve yüksekokullarda sınavlar başladı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde başlayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavında hem kız hem erkek öğrenciler mücadele etti.

Havanın sıcak olması sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşayan öğrenciler sınavı kazanabilmek için ter döktü. 99’u kız olmak üzere 500 öğrencinin başvurduğu sınav sonucunda 90 öğrenci, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda eğitim görmeye hak kazanacak.

Özel yetenek sınavında ilk olarak kız öğrenciler, ardından ise erkek öğrenciler bin 500 metre koşuda mücadele etti. Kızlarda 6 dakika 45 saniye, erkeklerde ise 5 dakika 45 saniyeden daha kısa sürede yarışı tamamlayan öğrenciler, bugün yapılan koordinasyon sınavına katıldı. Koordinasyon sınavının sonunda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda eğitim görmeye hak kazanan 90 öğrenci, 30’ar kişilik eşit kontenjana sahip Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine girmeye hak kazanacak. 9 öğrenci ise milli sporcu kontenjanı kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası