Ege Postası
Geri

Pamukkale Teknokent’teki firmalar 5 milyon liralık bilgi sattı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 1992 yılında kurulan üniversiteler arasında teknokent konusunda olduklarını, en kısa zamanda Üniversite-Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni de teknokent çatısı...
Pamukkale Teknokent’teki firmalar 5 milyon liralık bilgi sattı
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 1992 yılında kurulan üniversiteler arasında teknokent konusunda olduklarını, en kısa zamanda Üniversite-Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni de teknokent çatısı altında kuracaklarını söyledi. PAÜ’de 5. Teknoloji ve Ar-Ge Günleri başladı. Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki faaliyete Rektör Bağcı, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, dekanlar, öğretim elemanları, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Bağcı, kongre merkezine “Gara Tren” adlı akülü trenle geldi. Trenin vagonlarında ise organizasyon ekibi yer aldı. Kampüste uzun süre dolaşan Bağcı, fuaye alanında açılan stantları elektrikli bisikletle gezdi. Kongrenin açılışında konuşan Genel Müdür Deligöz, dördüncü yılındaki Pamukkale Teknokent’in, 20 yaşındaki PAÜ ve 40 yıllık Denizli sanayisinin tecrübesiyle hızlı bir büyüme sağladığını belirterek, şu an itibariyle 62 firma ve 126 çalışanıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Pamukkale Teknokent’in her geçen gün başarılı çalışmalara imza attığını belirten Rektör Hüseyin Bağcı da, “2004 yılında rektör yardımcılığım döneminde başlattığımız Teknokent ve Kuluçka Merkezi çalışmalarının sonuçlarını alıyoruz. O nedenle çok gururluyum. Teknokent üzerinde son 2,5 yılda önemli çalışmalar yaptık. Bu süre zarfında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, girişimci 50 üniversitesi arasına girdik. 62 firmayla 5 milyon liralık bilgi satışını gerçekleştirdik. PAÜolarak 1992 yılında kurulan üniversiteler içinde, teknokent anlamında değerlendirdiğimizde birinci olduk. Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin bu noktada performansı oldukça yüksekti. En kısa zamanda Üniversite-Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni teknokent çatısı altında kuracağız. Öğretim üyelerimizin kuracağı birlikler ve yapacağı danışmanlıklarla, öğrencilerin de yapacağı projelerle hep birlikte bölge, sanayi ve üniversite olarak biz de ilk sıralarda varız diyeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Keiretsu Forum İstanbul Genel Müdürü Aslı Gözören, “Nitelikli Yatırım Fırsatı Yaratan Kapsamlı Ortaklık” konulu bir konferans verdi. Üç gün sürecek faaliyette alanlarında uzman kişiler tarafından doğalgaz, jeotermal, hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarıyla ekonomik destekler konularında konferanslar verilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası