Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül: Yeni adımları memnuniyetle karşıladım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Dün Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni adımları izledim. Yeni adımları memnuniyetle karşıladım." dedi. Yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla TBMM’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir konuşma...
Cumhurbaşkanı Gül: Yeni adımları memnuniyetle karşıladım
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 15:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Dün Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni adımları izledim. Yeni adımları memnuniyetle karşıladım." dedi.

Yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla TBMM’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir konuşma yaptı. Gül buradaki konuşmasında, "Her yasama yılı başında ülkemizi yakından ilgilendiren konular hakkında görüşlerimi sizlerle paylaşıyorum. Beni Cumhurbaşkanı olarak üyesi bulunduğunuz meclisimizdir. Görev yaptığım 6 yıl boyunca yüce meclisin seçtiği Cumhurbaşkanı olmanın görev ve sorumluluklarını yerine getirdim. Yoğun mesai harcayan değerli siyasi partilerimize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

GÜL'DEN KUTUPLAŞMA UYARISI

Türkiye’nin normalleşmesine özen gösterdiğini ifade eden Gül, "Örtülü vesayetlerin ortadan kaldırılması için meclisimizin ortaya koyduğu kararlılığa destek oldum. Sizin demokratik mücadelenizden Türkiye kazanacaktır. Aktif siyasetin içinden gelen Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yapmış biri olarak sandığın erdem ve onuruna inandım. Demokrasinin hoşgörü tahammül gerektirdiğinin bilincinde oldum. Kardeş halklara yapabileceğimiz en anlamlı katkının Türk demokrasisini güçlü tutmak olacağına inanıyorum. Önümüzdeki iki yıldan az sürede ülkemiz üç önemli seçimi gerçekleştirecektir. Seçim sandıkları halkımızın önüne konulacaktır. Seçimlerin ortaya çıkaracağı milli iradeye herkes saygı duyacaktır. Demokrasinin en temel şartı olan seçim dönemlerinde kutuplaşmanın ülkemize faydası yoktur. Her tartışmaya dost düşman zaviyesinden bakamayız. İnsan fıtratı kalıpları kampları ön yargıları sevmez. Kutuplaşmadan uzaklaşan ülkeler normalleşir. Kutuplaşmalardan kaçılarak demokrasimizin değerlerine sahip çıkalım." diye konuştu.

Demokratikleşme paketi konusuna da değinen Gül, "Demokrasi statik bir sistem değildir. Son yıllarda demokratik standartlarımızı yükseltme amacıyla pek çok reform hayata geçirilmiştir. Hak ve özgürlüklerin genişletilmesi bu reform ruhu ile mümkün olacaktır. Dün Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni adımları izledim. Yeni adımları memnuniyetle karşıladım." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası