Ege Postası
Geri

Valinin huzurevindeki pazarlığı renkli görüntüler oluşturdu

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin huzurevi ziyareti, renkli görüntülere sahne oldu. Vali Şükrü Kocatepe, eşi Sultan Kocatepe ile ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ münasebetiyle Kahramanmaraş Huzur Evi'ni ziyaret etti. Ziyarette yaşlılarla...
Valinin huzurevindeki pazarlığı renkli görüntüler oluşturdu
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin huzurevi ziyareti, renkli görüntülere sahne oldu. Vali Şükrü Kocatepe, eşi Sultan Kocatepe ile ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ münasebetiyle Kahramanmaraş Huzur Evi'ni ziyaret etti. Ziyarette yaşlılarla tek tek ilgilenerek sağlık durmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Kocatepe, yaşlıların elini öperek karanfil hediye etti. Daha sonra huzur evi sakinleriyle sohbete koyulan Kocatepe, 7 yıldır huzur evinde kalan 73 yaşındaki Aslı Deniz isimli yaşlı bir teyzenin boş vakitlerini boncuklardan kolye ve bileklik yaparak değerlendirdiğini öğrenmesi üzerine, hediyelik eşyaları görmek istedi.

    Kolye ve bilekliklerin gelmesinin ardından eşyaların tamamını satın almak istediğini söyleyen Kocatepe, ürünlerin fiyatlarını sordu. İğde çekirdeğinden yaptığı bilekliğin fiyatının 10 TL olduğunu belirten Deniz, Kocatepe’nin ‘5 TL’ye olmaz mı'’ yönündeki sorusunu, ‘olmaz’ diye yanıtlaması, salondakilerin gülüşmesine neden oldu. Sıkı bir pazarlığın sonunda Vali Kocatepe, kolye, bileklik ve araba süsünden oluşan 55 parça ürünü, 375 TL ödeyerek satın aldı.

    Verdiği destekten dolayı Vali Kocatepe’ye teşekkür eden Aslı Deniz ise “ziyaretiniz bizi çok memnun etti. Ben Alanya’ya gitmek istiyorum. Bir türlü gidemedim. Çocuklarım, arkadaşlarım oradalar. Orada yaşamak istiyorum.” şeklinde konuştu.

    Alışverişin ardından, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla huzur evi sakinleriyle bir araya geldiklerini ifade eden Kocatepe, "Bugün dünya yaşılar günü. Eşimle birlikte huzur evindeki büyüklerimizin elini öpmeye geldik. Tabi onlar bizim her gün büyüğümüz, saygıdeğer çınarlarımız. Biz onlar sayesinde bugünlere geldik. Onların gölgesinde büyüdük yetiştik. Vatanımızın bu günlere gelmesinde onların alın teri var.” dedi.

    Mevcut huzurevinde 95 yaşlıya hizmet verildiğini hatırlatan Kocatepe, ihalesi tamamlan 130 kişilik yeni huzur evi inşaatının iki yıl içerisinde hizmete açılacağı bilgisini verdi.

    Bakıma muhtaç engelli ve yaşlı 8 bin 527 kişiye evde bakım hizmeti verildiğini de aktaran Kocatepe, bu sayının yüzde 30’unu yaşlıların oluşturduğunu ve bu kişiler için aylık, bir milyon 500 bin TL tutarında harcama yapıldığını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası