Ege Postası
Geri

Uşak Cem ve Kültürevi açıldı

Uşak Belediyesi tarafından inşa edilen Uşak Cem ve Kültürevi törenle açıldı. Törende konuşan Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Genel Başkanı Doğan Bermek, Alevilerin hükümetten sadece bütün inançlara eşit davranmasını talep ettiğini,...
Uşak Cem ve Kültürevi açıldı
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uşak Belediyesi tarafından inşa edilen Uşak Cem ve Kültürevi törenle açıldı. Törende konuşan Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Genel Başkanı Doğan Bermek, Alevilerin hükümetten sadece bütün inançlara eşit davranmasını talep ettiğini, Uşak’ta olduğu gibi bütün inanç kesimlerinin birarada olması gerektiğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki törene Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Müftüsü Fuat Altındaş, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, katkılarından dolayı Başkan Erdoğan’a plaket ve hediyeler vererek teşekkür etti. Duaların okunduğu, semahların dönüldüğü ve lokmaların döküldüğü törende konuşan Genel Başkanı Bermek, “Biz Aleviler, hükümetten hiçbir şey istemiyoruz. Sadece bir inancın mensuplarına ayrıcalıklı davranmasın. Aleviye, Süryaniye, Yahudiye, Ermeniye herkese eşit davransın. Diyanet'in bütçesinden sadece Sünnilere değil, diğer inanç sahiplerine de pay verilsin ya da hiçbir inanç grubuna verilmesin. Biz Alevilerin hükümetten en büyük isteği, siz Uşaklıların şu anda burada yaptığı gibi bizi bağırlarına basması ve dışlamamasıdır.” dedi.

Dernek Başkanı Sağdemir de, “Biz Alevi canlar çok eziliyor, dışlanıyor ve horlanıyoruz. Canlar, İslam'ın özü ahlak, ahlakın özü bilgi, bilginin özü akıldır. Yolumuz ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur. Mana–i alem ademde, adem de alem içindedir. Bu sözlerin bize doğruluğunu öğreten Pir Hünkar Hacı Bektaşi Veli şöyle diyor: 'Herkesin bir kabesi var, benim kabem insandır.' Bu sözleriyle Yüce Allah'ın tüm insanlığa verdiği değeri ortaya çıkarıyor.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Başkan Erdoğan, Müftü Altındaş, Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu, Bermek ve Sağdemir, cemevini birlikte açtı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası