Ege Postası
Geri

Pekdaş'tan flaş cami hamlesi: Ya AVM ya cami!

Geçtiğimiz ay yaşanan cami krizi sonrasında eleştirilerin hedefi olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'tan karşı hamle geldi. Konak Belediyesi, yapılması planlanan protokol camisi için Çınarlı'da Özel İdare'den kalan taşınmazlara karşılık yine aynı bölgede bulunan ve özelleştirme ile satılan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait eski muayene istasyonunun bulunduğu alanı adres gösterd Pekdaş'tan flaş cami hamlesi:
Pekdaş'tan flaş cami hamlesi: Ya AVM ya cami!
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Nisan 2016 Salı 08:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta yaşanan cami krizi bir türlü dinmek bilmiyor. Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Konak Belediyesi'nin de plan değişikliğine giderek resmi tesis alanı ilan ettiği Çınarlı'daki eski Özel İdare hizmet binasıyla ilgili adeta plan savaşları yaşanıyor.



FLAŞ CAMİ HAMLESİ
Yerel idarenin itirazlarına rağmen Çınarlı'da yapılacak protokol camisi için ısrarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Konak Belediyesi'nden karşı hamle geldi. İlçe belediyesi 2014'te kapatılan İl Özel İdaresi'nin kent merkezindeki en önemli taşınmazları arasında sayılan yaklaşık 20 bin metrekarelik resmi tesis arazisine alternatif adres gösterdi. İzmir Valiliği Devir ve Paylaşım Komisyonu tarafından önce Milli Emlak'a ardından da Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilen taşınmazlar için belediyeden kritik bir karar daha geldi.

ORASI OLMADI, DİĞERİNİ VERELİM!
Son olarak geçtiğimiz haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üçüncü kez dini tesis alanı ilan edilen ve CHP ile AK Parti'yi karşı karşıya getiren arazi ilçe belediyesi aynı bölgede bir başka araziyi adres gösterdi. Konak Belediyesi, protokol camisi için 2014'te özelleştirme yoluyla satılan Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait eski Fenni Muayene İstasyonu'nu önerecek. Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan imar planı değişikliği ile ticarete açılan 8 dönümlük arazi için belediye yeni bir çalışma başlattı. Planları Danıştay 6'ıncı Dairesi tarafından iptal edilen Mersinli'de Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi bitişiğindeki arazi için yeni meclis kararı alınacak. Söz konusu araziye ait imar yetkisini elinde bulunduran ilçe belediyesi, burayı cami alanı olarak belirleyecek ve Özelleştirme YÜksek Kurulu'na talebini iletecek.

MAHKEME ÖZELLEŞTİRME PLANLARINI İPTAL ETMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun “İzmir’in mallarını ham yaptırmayız. Çınarlı’daki araziyle ilgili plan değişikliğine de itiraz edeceğiz. Sonuç alınmazsa dava açarız” dediği, kentteki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının da açtıkları davalarla yargıya taşıdığı satış süreci bu gelişmeyle birlikte yeni bir çıkmaza girdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Folkart Yapı'ya satılan ve sözleşme imzalanan söz konusu arazi için yapılacak imar değişikliği Konak Belediyesi'nin önümüzdeki gün gerçekleştireceği toplantıda meclis onayına sunulacak.

AK PARTİ BU SEFER KABUL EDECEK Mİ'
CHP ile AK Parti'yi karşı karşıya getiren cami krizi sırasında yoğun eleştiride bulunan ve belediyenin tavrına tepki gösteren AK Parti'li meclis üyelerinin meclis toplantısında ne yapacağı ise merak konusu oldu. Hatırlanacağı üzere, protokol camisi için 2014'te ret veren AK Parti grubu, Mart ayında ise kabul oyu vermişti

ÖNERİYİ CHP İLÇE BAŞKANI BAŞAK GÜNDEME TAŞIMIŞTI
AK Parti'ye Çınarlı Meslek Lisesinin yanındaki araziyi öneren ve cami yapılması için tavsiyede bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunarak, "Bugün cami siyaseti üzerinden prim yapmaya çalışanlar AVM ve iş merkezlerini camilere tercih ederler. Merkezi iş alanı (AVM) olarak belirlenen alanın AKP ve zihniyetinin bizim inandığımız indirilmiş din anlayışı ile değil uydurulmuş din anlayışı ile camiyi iş merkezine tercih etmeyeceklerini düşünüyorum. Bu açıklamalara karşı bu alanda protokol cami yapılması kararına parti olarak ve ilçe başkanı olarak tam destek olacağımızı beyan ediyorum" demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası