Ege Postası
Geri

Recep Sert, 2 hafta içerisinde yeni yüzünü görebilecek

Türkiye'nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert, iki hafta içerisinde yüzünü aynada görebilecek. Sert'in şuan için tamamen makinelerden çıkarıldığı, pazartesi itibariyle de yoğun bakımdan çıkacağı açıklandı.        Akdeniz...
Recep Sert, 2 hafta içerisinde yeni yüzünü görebilecek
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert, iki hafta içerisinde yüzünü aynada görebilecek. Sert'in şuan için tamamen makinelerden çıkarıldığı, pazartesi itibariyle de yoğun bakımdan çıkacağı açıklandı.

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert'in (27) yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Naklin yapıldığı 18 Temmuz'dan bu yana makinelere bağlı olarak destek verilen Sert'in artık kendi kendine nefes alabildiğini, makinelerden çıkarıldığı açıklandı. Konuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Melike Cengiz ve Akdeniz Üniversitesi basın toplantısı düzenledi. Doç. Dr. Özkan, ameliyatın ardından 10 günlük sürecin riskli olduğunu, bu sürenin bitmesi 2 gün kaldığını ifade etti. Pazartesi itibariyle bir sorun olmadığı sürece yoğun bakımdan çıkarılacağını belirten Özkan, bundan sonra biraz daha rahatlayacaklarını kaydetti. Herşeyin kendilerinin istediği gibi gittiğine değinen Özkan, "Her geçen gün bizim istediğimiz gibi ilerliyor. Ödemleri bir hayli geriledi. Makine bağımlı değil, kendi kendine nefes alabiliyor." dedi. Recep Sert'in 10-15 gün içerisinde yeni yüzünü görebileceğini belirten Özkan, artık su içmek ve kalıp oturmak istediğini söyledi. Bir basın mensubunun yüzü alınan Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın sarışın tenli olmasından dolayı ton farkı olup olmayacağı sorusuna Özkan, "Yüzün tamamını almamız renk açısından avantaj sağladı. Ton farkları olmakla beraber ciddi bir ton fakrı yok. Adepte olacaktır. Güzel bir yüzü oldu. Daha farklı çok güzel bir yüzü var." dedi.

    Doç. Dr. Melike Cengiz de, Recep Sert'in genel durumun oldukça iyi olduğunu, yoğun bakımdan çıkabilecek duruma geldiğini kaydetti. Bilincinin açık, hiç bir ciddi organ sorunu olmadığını belirten Özkan, "Yoğun bakımda kalışının amacı artık tedavisinin yoğun bakım gerektirmesi değil. Sadece hasta destekleyici tedavilerin çok daha konforlu bir şekilde yapılıyor olması. Cerrahi olarak son 2 günü de yoğun bakımda geçirecek. Beslenmesi, ilaçlanması, temizlenmesi ve fizik tedavisi daha uygun yapılabilmesi amacıyla yoğun bakımda kalıyor. Pazartesi günü olumsuz bir gelişmemesi olmasa servise çıkacak." dedi.

        Başhekim Prof. Dr. Ünal, basın mensuplarına, "Arkadaşlar çok şaşıracaklar. Güzel bir yüzü var." diye Recep Sert'in son durumu hakkında bilgi verdi. Bu yüz naklinin diğerlerinden farklı olduğunu belirten Özkan, çok iyi ve harika bir ameliyat olduğunu kaydetti.

        Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka beldesinde denizde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın bağışlanan yüzü geçtiğimiz 18 Temmuz'da Recep Sert'e nakledilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası