Ege Postası
Geri

Reha Midilli, Foça'da anıldı

Merhum, Hayırsever İşadamı ve Foça eski Belediye Başkanı Reha Midilli, vefatının ikinci yıldönümünde, özlemle anıldı.
Reha Midilli, Foça'da anıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Mayıs 2014 Çarşamba 16:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça'ya kazandırdığı sayısız eserler ve yaptığı hizmetlerle halkın gönlünde taht kuran, “TBMM Üstün Hizmet Madalyası” sahibi merhum Reha Midilli; 11 Mayıs 2012 tarihinde, 85 yaşında hayata veda etmişti.

Foça’nın Reha Amcası, 14 Mayıs 2014 Perşembe günü, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediyesi Başkan Vekili Beyhan Türker, Belediye Meclisi Üyeleri, Reha Necla Midilli Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, kurduğu hayır kurumlarında hayatını sürdürenler, adını taşıyan okulların öğrencileri, yakınları, arkadaşları ve sevenlerinin katıldığı bir programla anıldı.

  
Mehmet Reha Midilli (1927 - 2012)
 
Reha- Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reha Midilli, 05 Mayıs 1927 yılında Foça’da doğdu. İlköğrenimini Foça’da, orta öğrenimini İzmir Buca ve Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Babası Cemil Midilli’nin yanında iş ve ticaret hayatına atıldı. Askerlik dönüşü kendi işlerini kurmaya başladı. Çiftçilik ve hayvancılık, zeytinyağı üretimi ve ticareti, otomobil işletmeciliği ve nakliyecilik, inşaat sektörü ve gayrimenkul alım satım işleri yaptı. 1950 yılında Süheda Necla Midilli ile evlendi. 1987 yılında iş ve ticaret hayatını noktaladı. 1973 – 1980 yılları arasında iki dönem Foça Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Mehmet Reha Midilli; Foça ve çevresine sayısız eserler kazandırdı. Karşılıksız öğrenci bursları verdi Ülkemizin en büyük ödüllerinden olan “Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Ayrıca 7. 8. ve 9. Cumhurbaşkanlarımızdan “Takdirname” ve “Şükran Ödülleri” aldı. Ömrünü vatanına, Ulusuna ve onun yücelmesine adayan Mehmet Reha Midilli, büyük bir şevk, heyecan ile yöreye ve Foça’ya çok sayıda eserler kazandırdı. Bu eserlerinden Reha-Necla Midilli Vakfı yoluyla binlerce öğrenci, öğretmen ve toplumun hemen tüm kesimleri yararlanmış ve yararlanmaktadır. Burslarıyla okuyan, mezun olup meslek sahibi olduktan sonra yine bu kurumlarda çalışan çok sayıda kişi bulunmaktadır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası