Ege Postası
Geri

Başkan’dan miniklere tarih dersi

Konak Belediyesi’nin her hafta ilçedeki farklı bir ilköğretim okuluyla gerçekleştirdiği Kültür Gezileri’nin bu hafta ki konuğu Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. İki sınıftan oluşan toplam 60 kişilik öğrenci gurubu Rehber Nefise Erdoğmuş Keçecioğlu eşliğinde Konak’ın kültür değerlerini gezerek, yerinde görme fırsatı buldu. Tur kapsamında önce Kadifekale ve Agora’yı gezen minikler, daha sonra Kültürpak’ta Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la buluştu. Minik öğrencilerle öğle yemeği yiyen Başkan Pekdaş, İzmir kent tarihi hakkında kısa bir ders de verdi.
Başkan’dan miniklere tarih dersi
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2014 Salı 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Turgut Reis İlköğretim Okulu 3’nücü sınıf öğrencilerine yaşadıkları kenti daha yakından tanımaları tavsiyesinde bulunan Başkan Pekdaş, İzmir’in Büyük İskender’in önerisiyle Kadifekale sırtlarında kurulduğunu ve en parlak dönemini Roma İmparatorluğu döneminde yaşadığı bilgisini paylaşarak, “İzmir’in 8 bin 500 yıllık bir tarihi var. Agora ve Kadifekale İzmir’in tarihi geçmişidir. Konak ilçesi de bu tarihin içinde yer alıyor. Tarihi yerinde öğrenmek isteyen turistler buralara geliyor ve turizm sayesinde para kazanıyoruz, bu da ekonomiye katkı sağlıyor“ diyerek minikleri bilgilendirdi.

HER ÖĞRENCİYE SERTİFİKA
Kültür turuna katılan öğrencilerle kısa sürede sıcak bir ilişki kuran Başkan Pekdaş’a öğrenciler de yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Her bir öğrenciyle tek tek ilgilenen ve onlara büyüyünce hangi mesleği seçeceklerini soran Başkan Pekdaş, yemek sonunda geziye katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve kitap hediye etti. Geziden büyük keyif aldıklarını belirten öğrenciler de Başkan Pekdaş’a teşekkürlerini onu öperek gösterirken, Başkan Pekdaş da kendisine mektup yazmalarını istedi. Yemeğin ardından minik öğrenciler Konak Belediyesi’nin Karikatür, Oyuncak ve Mask müzesini gezdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası