Ege Postası
Geri

Resimleri en ünlü galerilerde

İZMİRLİ ressam Çetin Erokay, dünyanın en ünlü sanatçılarını aynı çatıda toplayan Euro-Asian World Wide Art and Artist Organizations'un Türkiye temsilciliğini üstlendi. Erokay'ın eserleri, dünyaca ünlü sanat galerilerin başında gelen Viyana'daki Gallery M'de sergileniyor.
Resimleri en ünlü galerilerde
Haberler / İzmir
21 Şubat 2013 Perşembe 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Yıllarca halkla ilişkiler sektöründe çalıştıktan sonra resim yamaya ağırlık veren İzmirli Çetin Erokay, şimdiye kadar 30 kişisel ve çok sayıda karma sergiye imzasını attı. Alsancak'ta bulunan atölyesinde resimlerinde geometri tekniğini kullanan ve soyut, kavramsal eserler çizen Çetin Erokay, şimdi başta dünyaca ünlü sanat galerileri Viyana'daki Gallery M, Fransa'daki Art Fair Lille ve İtalya'daki Gallery Palma Arte ile birlikte çalışıyor. Çalışmalarını takip eden Gallery M'in kendisiyle irtibata geçmesinden sonra yurtdışına açılan Erokay, şöyle dedi:

"Geçen aylarda bir e-mail geldi. Gallery M'in sahibi bana birlikte çalışmayı teklif etti. En son resmim Roma'da Sanat Fuarı'nda satıldı. 7 eserimi Viyana'ya gönderdim. Bu bir Türk olarak bizim için gurur verici. Gallery M'in son projesi ise dünyada sadece 5 kişinin eserlerini tanıtıyor. Japonya'dan Yuka Hikari, Almanya'dan Fabian Freese, İtalya'dan Paticia Abramovich, Rusyadan Arthur Braginsky ve Türkiye'den de ben. Çeşitli yazılı ve görsel medya üzerinden uluslararası platformda eserlerimiz tanıtılıyor. Ben bir yandan resim yapmaya devam ediyorum onlar da resimleri sergilemeye devam ediyor. Çizgimizi bozmadan daha iyi resimler için yoluma devam edeceğim."

"DÜNYA GENELİNDEN 88 SANATÇI İZMİR'E GELİYOR"

"Barış ve daha iyi bir dünya için sanat" diyen Euro-Asian World Wide Art and Artist Organizations'un Türkiye temsilcisi ressam Çetin Erokay, şöyle devam etti:

"6 Mayıs, İzmir'de sanat için büyük bir gün olacak. Dünya genelinden 88 sanatçı İzmir'e gelecek. Resim, seramik ve heykeltıraşlardan oluşan grup eserlerini İzmirlilerle buluşturacak. Bu kadar büyük bir organizasyon ilk defa olacak. İzmirli sanatçılar da kendi alanlarında ün yapmış yabancı sanatçılarla bir araya gelip bilgi alışverişinde bulabilecek." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası