Ege Postası
Geri

Rumlar, mültecilere kapılarını kapamaya hazırlanıyor

Güney Kıbrıs’ın bundan sonra Suriyeli mülteci kabul etmeyeceği bildirildi. Rumlar, sadece Avrupa Birliği vatandaşları ile anlaşma imzalanan diğer ülkelerin vatandaşları için geçici süreliğine durak noktası olmayı kabul ettiğini belirtti....
Rumlar, mültecilere kapılarını kapamaya hazırlanıyor
Haberler / Dünya
7 Mayıs 2013 Salı 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kıbrıs’ın bundan sonra Suriyeli mülteci kabul etmeyeceği bildirildi. Rumlar, sadece Avrupa Birliği vatandaşları ile anlaşma imzalanan diğer ülkelerin vatandaşları için geçici süreliğine durak noktası olmayı kabul ettiğini belirtti.

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler yetkililerine, şu anda daha fazla Suriyeli mülteciyi kabul etmelerinin söz konusu olmadığını ifade etti. Kasulidis, buna gerekçe olarak ise “devam eden sözde Türk işgali, nüfusun Türkiyeli yerleşikler tarafından bozulmuş olması ve ekonomik krizi” gösterdi.

Güney Kıbrıs’ın sadece, Suriye’yi terk etmek isteyen AB vatandaşları ile ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi anlaşma imzalanan diğer ülke vatandaşları için geçici süreliğine durak noktası olmayı kabul ettiğini vurgulayan Kasulidis, bundan sonra mültecilerin geçiş güzergahı olmayı istemediklerini de aktardı.

Öte yandan, kısa bir süre önce KKTC'ye Güney Kıbrıs'ta bulunan 37 Filistinli de sığınma talebinde bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası