Ege Postası
Geri

Rusya’da ayılar kış uykusundan uyandı, nüfusları artıyor

Rusya’nın Tomsk ve Sibirya bölgesinde ayılar kış uykusundan uyandı. Yerel tabi yaşamı koruma kurumu başkanı Konstantin Osadçi, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada kış uykusundan uyanan ayıların bu yıl çok daha sağlıklı olduğunu,...
Rusya’da ayılar kış uykusundan uyandı, nüfusları artıyor
Haberler / Dünya
13 Mayıs 2013 Pazartesi 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın Tomsk ve Sibirya bölgesinde ayılar kış uykusundan uyandı. Yerel tabi yaşamı koruma kurumu başkanı Konstantin Osadçi, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada kış uykusundan uyanan ayıların bu yıl çok daha sağlıklı olduğunu, nüfuslarının da hızla arttığını söyledi.
“Geçen yıla göre gelişmeler çok daha iyi. Kaçak avcılar maalesef Nisan ve Mayıs aylarından en az bir düzine ayıyı avladı.” bilgisini veren yetkili, uykudan aç olarak uyanan ayıların insanların yaşadığı bölgelere doğru yiyecek bulmak için hareket ettiklerini belirtti.
Rusya’nın uzak doğu bölgesinde ayılar çoğu zaman otobanlara çıkarak araçlardan gıda almaya çalışıyor. Yerleşim yerlerine saldıran ayılar, mezarları da tahrip ediyor.
Bölgede ayı nüfusunun sağlıklı bir şekilde arttığını kaydeden yetkili, “1997’de Tomsk bölgesinde 2800 civarında idi. Şimdi bu rakam 8800’e kadar çıktı. Yeni dönemde ayı nüfusunun azalması gibi bir sorun bulunmuyor.” dedi.
2012’de kaçak avcılar tarafından 33 ayının öldürüldüğü tespit edilirken, 2011’de bu rakam 50’yi geçmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası