Ege Postası
Geri

Safranbolu’ya 'Avrupa Şeref Bayrağı' verildi

Avrupa Konseyi Parlamento Meclisi tarafından Safranbolu'ya verilen Şeref Bayrağı teslim töreni gerçekleştirildi. Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili...
Safranbolu’ya 'Avrupa Şeref Bayrağı' verildi
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2013 Cumartesi 02:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Konseyi Parlamento Meclisi tarafından Safranbolu'ya verilen Şeref Bayrağı teslim töreni gerçekleştirildi.

Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Avrupa Konseyi Parlamento Meclis Onur Üyesi Edeltraud Gatterer, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Karabük İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Safranbolumuz yıldan yıla gelişiyor, büyüyor, yeni ufuklara yelken açıyor, yeni yeni değerler kazanıyor. 2009 yılında Safranbolu'muzun Avrupa Şeref Bayrağını alacağa öngörüsüne ifade etmiş olsaydık bu bir hayal olurdu. 2009 yılında Safranbolu'muzun 250 bin turist rakamlarına ulaşacağını ifade etsek bu bir hayal olurdu. 2009 yılında Safranbolu'muzun ortalama yıllık 30 milyon civarında bütçeyle halka hizmet edeceğini ifade etsek bu bir hayaldi. Bu hayallerimizi gerçekleştirdik" dedi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, "Avrupa Parlamentosu bir yere ödül veriyorken, muhakkak belirli kriterlere göre verir. Yeni 'Biz oradan geçtik, güzel bir şehirdi oraya da bir bayrak verelim' demez. Ben daha önce vakıf olmuştum, 60'tan fazla kriterler var. işin arkasında büyük bir çalışma var, emek var, bir tarih var, siz Safranboluluların ortaya koyduğu asalet var. Bu bayrağın buraya asılmasında en önemli nedenlerden biri sizsiniz. Pek şehre gidiyorsunuz, geziyorsunuz, görüyorsunuz, hepsi bir birinin aynısı, Avrupa bu ödülü verirken, en önemli kriter farklılık, kimlik sahibi olmak. Bu çok önemli bir şey, kimlikli ve kişilikli şehir, 'Marka şehirler' diyorlar ya ben o kelimeyi kullanmıyorum, kimlikli kişilikli şehirdir. Ben Avrupa Şeref Bayrağının hayırlı olsun" diye konuştu.

Avrupa Konseyi Parlamento Meclis Onur Üyesi Edeltraud Gatterer ise, "1994 yılından beri UNESCO Dünya Miras Listesi'nde olan Safranbolu kentini Avrupa Şeref Bayrağı ile ödüllendirmek benim için şeref ve onur kaynağıdır. Bir yıl önce iş birliği ve ikili ilişkilerde fark edilen önemli çabaları ve başarılarından dolayı Avrupa Diplomasını almaya hak kazandı. Her yıl Avrupa Konseyi, Avrupa fikrine karşı katkı sağlayan birkaç şehri ödüllendiriyor. Avrupa Konseyi Safranbolu'nun ortak yaptığı çalışmalardan çok etkilendi ve oy birliği ile Safranbolu'yu Şeref Bayrağı ile ödüllendirmeyi uygun gördü" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Avrupa Şeref Bayrağı göndere çekildi. Program havai fişek gösterileri ile son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası