Ege Postası
Geri

Şahin: Bir aşığa 5 günde akademik eğitim verilemez

Kars Oyunları Türküleri Ozanları Derneği (KATODER) Başkanı Salih Şahin, bir aşığa 5 günde akademik eğitim verilemeyeceğini iddia etti. KATODER Başkanı Şahin, yaptığı açıklamada, aşıklık kültürüyle bilinen şehirlerinde yakın zamanda...
Şahin: Bir aşığa 5 günde akademik eğitim verilemez
Haberler / Kültür - Sanat
8 Temmuz 2013 Pazartesi 11:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kars Oyunları Türküleri Ozanları Derneği (KATODER) Başkanı Salih Şahin, bir aşığa 5 günde akademik eğitim verilemeyeceğini iddia etti.

KATODER Başkanı Şahin, yaptığı açıklamada, aşıklık kültürüyle bilinen şehirlerinde yakın zamanda aşıklar için bir akademi açıldığını hatırlattı. Bu çalışmayı aşıklık kültürünün gelişmesi için doğru bir girişim olarak gördüğünü kaydeden Şahin, 3 ay olarak hedeflenen kursun 5 güne sığdırılmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Aşıklık sanatının icrasında akademik çalışmaya ihtiyaç duyduklarını ve bunu yer yer dile getirdiklerini kaydeden Şahin, 'Kars’ın Kültürü Yozlaşıyor' başlıklı basın toplantısında zamanla dile getirilen akademik çalışma ortamları için hazırlanan projelerle uygulanan eğitimlerin bir hafta bile sürmemesini eleştirdi. Söz konusu kursların ilk mezunlarını vermesinin aşıklığı ileri değil geri götürdüğünü kaydeden Şahin, yetkililerin konuyu araştırması gerektiğini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası