Ege Postası
Geri

Şahinkaya: “Cumhuriyet sanayisi üç beyazla başladı”

Bornova Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Ekonomisi’nin İnşaası” konulu söyleşide konuşan Dr. Serdar Şahinkaya, Türkiye’nin üretim ekonomisine geçişini anlattı. Şahinkaya, “Cumhuriyet Sanayisi üç beyaz ile başladı. Un, şeker ve pamuklu bez. Önce üretime dayalı bir özgüven yaratıldı” dedi.
Şahinkaya: “Cumhuriyet sanayisi üç beyazla başladı”
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Mayıs 2015 Cumartesi 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, ülkemizi işgal eden emperyalist güçlere 15 Mayıs 1919’da ilk kurşunu atan Gazeteci Hasan Tahsin’in şehit edilmesinin yıldönümünde İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile böyle bir organizasyonu yapmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “İzmir Gazeteciler Cemiyetimize ve değerli hocamız Dr. Serdar Şahinkaya’ya verdiği bilgiler nedeniyle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Bornova Belediyesi’nin işbirliğiyle Dr. Serdar Şahinkaya’nın konuşmacı olduğu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Ekonomisi’nin İnşaası” konulu söyleşi düzenlendi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’ndaki söyleşide Şahinkaya, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını küçümsemenin, 2000’li yıllardan 1920’li 1930’lu yıllara bakmanın insanlara çok kolay geldiğini söyledi.
 
Osmanlı İmparatorluğu’nda Cumhuriyet öncesinde sadece 282 sanayi tesisinin olduğunu, bunların da büyük bir bölümünün buğday öğütme, tütün ve deri işleme ile ipekçilikten oluştuğunu belirten Dr. Şahinkaya, “Cumhuriyet Sanayisi üç beyaz ile başladı. Un, şeker ve pamuklu bez. Önce üretime dayalı bir özgüven yaratıldı” dedi.
 
Çin’de Atatürk dersi
 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de Dr. Şahinkaya’ya teşekkür ederek, bir Çin ziyaretinde ilköğretim okullarında “Atatürk” dersi verildiğine tanık olduğunu söyledi. Dikmen, Dr. Şahinkaya’ya Hasan Tahsin Heykeli vererek teşekkür etti.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, ülkemizi işgal eden emperyalist güçlere 15 Mayıs 1919’da ilk kurşunu atan Gazeteci Hasan Tahsin’in şehit edilmesinin yıldönümünde İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile böyle bir organizasyonu yapmanın onurunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmaktan her zaman büyük bir mutluluk duyuyoruz. İzmir Gazeteciler Cemiyetimize ve değerli hocamız Dr. Serdar Şahinkaya’ya verdiği bilgiler nedeniyle teşekkür ediyoruz.”
 
Başkan Atila, Misket Dikmen ve Dr. Serdar Şahinkaya’ya Bornova Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan yayınları hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası