Ege Postası
Geri

Sakarya ve Kocaeli’de Dervişoğlu rüzgarı

MHP Genel Başkan Adayı D. Müsavat Dervişoğlu Sakarya’da 200 araçlık konvoyla otoban gişelerinde karşılandı. Kocaeli’nde ise Dervişoğlu’na ilgi yağmuru vardı. MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Ülkücülerin adayına övgü dolu sözler sarfetti.
Sakarya ve Kocaeli’de Dervişoğlu rüzgarı
Haberler / Politika
15 Ekim 2012 Pazartesi 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette İl Başkanı Erdoğan, Genel Başkan Adayı Dervişoğlu’nu tanıtırken Ülkücü gelenekten gelen dava arkadaşım diye konuşmasını başlattı. MHP’nin iktidar olması için bu kongrede değişim istediklerini dile getiren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 15 yıl görev yaptı. Biz Sakarya ilimizde ve ilçelerimizde iktidar olmak istiyoruz. Ancak şuan ki siyaset yapma usulleri buna yeterli değil. MHP tek başına iktidar olamadı. Biz partililer olarak bir değişim olmasından yanayız. MHP kadroları içerisinden gelen siyaset usül ve esaslarına göre iktidarı talep eden bir siyaset algısı olanların yönetime gelmesini arzuluyoruz. Tüm adaylarımıza teveccüh göstereceğimizi biz daha önce söylemiştik.  Bu adaylardan Sayın Dervişoğlu 38 yıldır partimizin içerisinde ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı 10 yıl İzmir İl Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı, Milletvekili Adaylığı yaparak ülkücü gelenekten gelen çok değerli bir kardeşim. Bu müktesebattan gelip,  kongrede aday olmuştur. Kendine başarılar diliyorum” dedi.

SADECE MHP’NİN KADERİNİ DEĞİL, COĞRAFYANIN KADERİNİ İLGİLENDİRİYOR

4 Kasım’da yapılacak olan kongrenin önemine vurgu yapan Milliyetçi Hareket’in ve Ülkücülerin adayı D. Müsavat Dervişoğlu, “4 Kasım Kongresi kader kongremizdir. Milliyetçi Hareket’in kongresi sıradan bir seçim kongresi değildir. Bütün coğrafyamızdaki insanları ilgilendiren bir kongredir.  MHP Kurultayı Türk milletine nefes aldıracak” diye tanımladığı kongre için birlik mesajları gönderdi.  Dervişoğlu, “Diğer ülkelerin de izleyeceği bir kongre bizi beklemektedir. Bu kongre Türk milliyetçilerinin yaşadıkları yerlerin ruhunu temsil edecek. Türkiye son zamanlarda zor günler geçirmektedir. Milletimiz, beklentilerine cevap verecek bir parti istiyor. MHP bir umut ve medet kapısı olarak görülmektedir. MHP milletin beklentisine bu kongre ile cevap verecektir. Türkiye’yi bu zor durumdan kurtaracak tek bir parti mevcut o da MHP’dir. Bizim amacımız ülkücü camiayı iktidara taşımaktır. MHP Genel Başkanı olmanın kolay bir iş olmadığını biliyorum. Biz bize lazımız. Bu kongrede bunu amaçlıyoruz. Son zamanlarda partimizde bir kutuplaşma mevcut. Bu kutuplaşmayı bu kurultayda kırmayı planlıyoruz. Bu kongreden çıkacak sonuç ne olursa olsun kardeşliğimiz devam edecektir. Oy kullanacak kardeşlerimiz kaç kişiyi temsil ettiğini unutmadan oylarını vermelidir. Eğer birbirimizle didişirsek hedeflediğimiz başarı hayal olur. İnşallah 4 Kasım kongresi milletimize ve ülkemize hayırlı olur” diye konuştu.

 Basın açıklamasından sonra Genel Başkan Adayı D. Müsavat Dervişoğlu, partililerle basına kapalı toplantı yaptı ve genel kurul delegeleri ile yemek yedi.

“KİMSE KRALDAN ÇOK KRALCI OLMASIN”

Sakarya’dan konvoyla Kocaeli’ne geçen Milliyetçi Hareket’in lider adayı D. Müsavat Dervişoğlu, İl Başkanı Aydın Ünlü, İlçe başkanları ve yaklaşık 500 partili karşıladı. Dervişoğlu’na büyük ilgi gösteren partililer “Ülkücülerin Adayı”nı bağrına bastı. Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü Dervişoğlu’nun eski mesai arkadaşı ve daimi dostu olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında “38 yıldır partimize ve Ülkücü davaya hizmet eden Dervişoğlu’nun genel başkanlığa adaylığının hem hakkı hemde haddidir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

4 Kasım Kongresi’nin Türkiye ve Ülkücüler için önemine dikkat çektiği konuşmasında Dervişoğlu; önümüzdeki süreçte yapılacak olan Anayasa değişikliği, Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Milliyetçi Hareket’in daha güçlü kadrolarla girmesi gerektiğini dile getirdi. Adaylıktan çekilmesinin kesinlikle söz konusu olmayacağını da belirten MHP Genel Başkan Adayı Müsavat  Dervişoğlu, son tura kadar aday olacağının bilinmesini istedi. Parti içi kutuplaşmaya asla izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Dervişoğlu, delegenin de özgür iradesine kimsenin ipotek koyamayacağını söyledi. Ülkücülerin vereceği kararın en doğru karar olacağını belirten Dervişoğlu, Genel Merkezci, Koray Aydıncı, Müsavatçı gibi ayrımcı söylemlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Kimsenin kraldan çok kralcı olmaması gerektiğini dile getirdiği konuşmasında Milliyetçi Hareket’in ve Ülkücülerin kazanacağı bir sonuç alması gerektiğini ve alacağından da hiçbir kuşkusunun olmadığını söyledi. 

Kendi adıma bir tek ülkücü kardeşimin kalbini kıracaksa eğer benim zaferim böyle bir zaferi Rabbim bana tattırmasın  dedi. Son olarak ise; Dervişoğlu, Kocaeli’nden kongredeki beklentileriniz nelerdi? sorusuna benim kendi adıma asla oy beklentim olmamıştır ben sadece ve sadece partim MHP için oy isterim diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası