Ege Postası
Geri

Saldırıya uğrayan doktorun bacağı kırıldı

Elazığ, Tunceli ve Bingöl Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ahmet Sacid Özbayın, “Son yıllarda, gittikçe artan sayıda yaşanan sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara, ne yazık ki Elazığ’da bir yenisi eklendi. Bu menfur, insanlık dışı...
Saldırıya uğrayan doktorun bacağı kırıldı
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2013 Perşembe 18:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Elazığ, Tunceli ve Bingöl Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ahmet Sacid Özbayın, “Son yıllarda, gittikçe artan sayıda yaşanan sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara, ne yazık ki Elazığ’da bir yenisi eklendi. Bu menfur, insanlık dışı saldırı sonucu bir meslektaşımızın, görevi başında bacağı kırıldı ve yan bağları koptu. Bu saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Yapılan bu insanlık dışı saldırıyla ilgili, her türlü yasal girişimi başlattık, sonuna kadar da takipçisi olacağız.” dedi.

Elazığ Özel Hayat Hastanesi acil bölümünde görev yapan doktora saldırı düzenlendi. İsmi açıklanmayan doktorun bacağı kırıldı ve yan bağları koptu. Saldırıyı düzenleyen kişilerin kimlikleri açıklanmazken Tabip Odası başkanlığı saldırıyı şiddetle kınadı.

Sağlık hizmeti alanın haklarının devamlı gündeme getirildiğini fakat sağlık çalışan haklarının ihmal edildiğine dikkat çeken Elazığ, Tunceli ve Bingöl Tabip Odası Başkanı Özbayın, “Popülist yaklaşımlarla sınırsız, sonsuz en iyi sağlık hizmetine, prim bile ödemeden ulaşacağına inandırılan, hasta ve yakınlarının her isteklerinin, mutlaka istedikleri doğrultuda yerine getirileceği yönündeki, tekrar tekrar açıklamalar, beklentileri anormal yükseltmiş ve sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmıştır.” diye konuştu.

Op. Dr. Özbayın, sağlık çalışanını küçük düşürücü, karalayıcı çok sayıda beyanatlar verildiğini, kabul edilemez isteklerin, çok normalmiş gibi sağlık personelinden istenmeye başlandığını, kabul görmeyince de maruz kalınan şiddetin günlük sıradan haberlere dönüştüğünü belirterek, bakanlığın şiddeti önleme ve azaltma konusunda yaptığı çalışmalar yetersiz kaldığını savundu. Özbayın, sesli ve görüntülü delillerle bile, adalete müracaat edildiğinde sanıkların hemen serbest bırakılıp cezasız kurtulabildiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının sistemin kurucuları değil, uygulayıcıları olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Özbayın, şunları ifade etti: “Şiddet olaylarına bağlı, her an, ölümle dahi sonlanabilecek saldırılara maruz kalan hekimler ve sağlık çalışanları, mesleği gereği gibi yapamaz duruma geldiği gibi, can korkusu da taşır oldular. Bu son olayda olduğu gibi sağlık sistemindeki her türlü problemler, sağlık çalışanlarına fatura ediliyor. Nitekim bu menfur saldırı, Sağlık Bakanlığı'nın bir uygulaması olan katkı payının, hasta yakını tarafından ödenmek istenmemesi nedeniyle gerçekleşti.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası