Ege Postası
Geri

Sanayi bölgesi doğalgaza kavuşuyor

Kırşehir Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın birlikte yürüttüğü proje ile Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi doğal gaza kavuşyor. 850 bin liraya mal edilen proje kapsamında 12 bin 574 metre doğal gaz boru hattı döşenecek. Organize Sanayi...
Sanayi bölgesi doğalgaza kavuşuyor
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırşehir Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın birlikte yürüttüğü proje ile Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi doğal gaza kavuşyor. 850 bin liraya mal edilen proje kapsamında 12 bin 574 metre doğal gaz boru hattı döşenecek. Organize Sanayi Bölgesi'ne 3 adet regülatör inşa edilerek faal bulunan 45 fabrikada bine yakın işçinin doğalgaz kullanmasına yardımcı olacak.

Konu hakkında konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, yapılan çalışmaları bölge işletmecileri açısından önemli bulduğunu ifade etti. Çakacak, "İnşallah yakın zaman içerisinde Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılara da kavuşacak. Ocak ayında bir yönetim kurulu kararı alarak, doğalgaz dağıtım şebekesi yapılması işini üstlendik. Tabi bu çalışmanın bir maliyeti olacaktı, yatırımcılarla görüştük. Bakanlığımız bu tür doğalgaz dağıtım şebekesinin finansmanını desteklemiyor. Bunu kendi finansmanımızdan yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi içerisinde arsası bulunan tüm yatırımcılarımız bunun finansmanına katıldılar. Buna ilave olarak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü bir proje hazırladı ve hazırlanan proje Ahiler Kalkınma Ajansı'na sunuldu. Proje, desteklenmeye uygun görüldü ve 498 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.” dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise yapılan çalışmanın Kırşehir sanayisi için önemli olduğunu söyledi. Sanayi bölgesinin ihtiyaçlarının bir bir tamamlandığını belirten Bahçeci, bölge sanayicisinin artık daha rahat edeceğini belirtti.

Organize Sanayide işveren Mehmet Çopuroğlu da “Organize sanayimiz için doğalgazın önemi hayli fazla. Doğalgazın olması Kırşehir’e yapılacak yatırımların olumlu yönde artmasına sebep olacaktır. Sanayicinin gelmesi için altyapının tam olması gerekir.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası