Ege Postası
Geri

Turist, 'Manavgat Gooble'den tatil bilgisi alıyor

Antalya Manavgat Kaymakamlığı, hayata geçirdiği 'Manavgat Google' ile ilk 6 ay içinde bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili 6 milyon 800 bin yerli ve yabancı turiste bilgilendirme yaptı. Manavgat Google, yakın ilçeleri Alanya, Serik,...
Turist, 'Manavgat Gooble'den tatil bilgisi alıyor
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Manavgat Kaymakamlığı, hayata geçirdiği 'Manavgat Google' ile ilk 6 ay içinde bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili 6 milyon 800 bin yerli ve yabancı turiste bilgilendirme yaptı.

Manavgat Google, yakın ilçeleri Alanya, Serik, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinde bulunan tarihi ve doğal zenginlikleri de 5 dilde tanıtıyor. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, hayata geçirdikleri tanıtım sistemi ile bölgenin tarihi ve doğal varlıklarını İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca ve Türkçe olarak tanıttıklarını söyledi.

Bölgede bulunan tarihi eser, ören yerleri, ulaşım, su sporları alanları, doğa sporları alanları ve antik kentlerle ilgili 5 dilde bilgilendirme yaptıklarını hatırlatan Bulgurlu, sistemle Manavgat'a tatile gelecek olan yabancı konuklara tatile gelmeden önce bilgilendirme yaparak 'turizmde güvenilir olma', 'güvenli bir şekilde tatil yapma' ve turistin gelmeden önce tatil yapacağı yer hakkında bilgi sahibi olarak kendine daha fazla vakit ayırmalarını sağladıklarını kaydetti. Bulgurlu, "Yılın 6 ayında Manavgat Google sistemi ile 5 dilde 6 milyon 800 bin yerli ve yabancı turiste bölge destinasyonu hakkında bilgilendirme yaptık. Turizm tanıtımla olur. Bölgemizin 180 bin yatak kapasitesi var. Manavgat dünya turizminde bir marka. Antalya'ya gelen turistin üçte biri bölge destinasyonunda tatil yapıyor. Bölgemizde yıllık 4 milyon turist tatil yapıyor, 8 milyon turistte günü birlik ziyarette bulunuyor. Turizm tanıtımlarında bilgi teknolojinin en iyi şekilde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bölgemiz ülke turizminin yüzde 15'ne hitap ediyor. Bu rakam çok büyük bir rakam. Tanıtımlarımız dil sayısını arttırarak devam edecektir. Bilgi teknolojini en iyi şekilde kullanıyoruz. Kullanmaya da devam edeceğiz. İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, ABD bunu yapıyor. Biz niye yapmayalım. Turizm tanıtımında bilgi teknolojinden en iyi şekilde istifa edilmesi gerekir. " diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası