Ege Postası
Geri

Şehit yakınları şühedanın izinde Malazgirt'e gidecek

Malazgirt Meydan Savaşı'nın 942. yıldönümü nedeniyle Erzurum'dan şehit yakınları ve gazilerden oluşan 70 kişilik bir grup Malazgirt'e gidecek.        Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt...
Şehit yakınları şühedanın izinde Malazgirt'e gidecek
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 17:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malazgirt Meydan Savaşı'nın 942. yıldönümü nedeniyle Erzurum'dan şehit yakınları ve gazilerden oluşan 70 kişilik bir grup Malazgirt'e gidecek.

        Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Savaşı'nın 942'inci yıl dönümü, Türkiye'nin değişim bölgelerinden çok sayıda öğrenci ile şehit yakını ve gazinin katılımına sahne olacak. 26 Ağustos günü Malazgirt Ovası'nda gerçekleşecek olan kutlama törenlerine Erzurum'dan çok sayıda şehit yakını ve gazi de katılacak.

        Erzurum Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, 26 Ağustos günü 70 kişilik bir grupla Malazgirt'e gideceklerini söyledi. Erdoğan, gruptakilerin çoğunun terör şehidi yakını ile Güneydoğu gazisi olduğunu ifade etti. İki otobüsle Malazgirt'teki kutlamalara katılacaklarını belirten Erdoğan, "Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl dönümüne katılacağımız için çok heyecanlıyız. Türklere Anadolu'nun kapısı açan şanlı zaferin yıl dönümünde Malazgirt Ovası'nda sabah namazını kılıp kurtuluş etkinliklerine katılacağız. Grubumuzda öğrenciler, şehit yakınları ve gaziler bulunacak. Sultan Alparslan'ın 1071'deki tarihi zaferini sembolik olarak ülkemizin çeşitli bölgelerinden 1071 genç Malazgirt Ovası'nda buluşacak." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası