Ege Postası
Geri

Selçuk 23 Nisanı coşkuyla kutlayacak

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Türk ulusunun demokrasiye geçişinde önemli bir aşama olduğunu söyledi. Ulusal egemenlik kavramına dikkat çeken ve Atatürk’ün çocuklara verdiği öneme vurgu yapan Bakıcı, “Milli iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılışının yapıldığı bu günde bir kez daha kurtuluş mücadelesinin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.
Selçuk 23 Nisanı coşkuyla kutlayacak
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Nisan 2015 Çarşamba 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sizlere güveniyoruz
23 Nisan dolayısıyla çocuklara seslenen Başkan Bakıcı; “Sevgili Çocuklar siz bizim ve ülkemizin geleceğisiniz. Gözlerinizdeki ışık, ruhunuzdaki aydınlık, kalbinizdeki sevgi ve dimağınızdaki sonsuz güç ile siz Ulu Önder Atatürk’ün en kutsal eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kalkındıracak, O’nu daha yüksek seviyelere çıkartacaksınız. Sizlerden beklentimiz çok büyük olduğu gibi sizlere güvenimiz de çok büyük” dedi.
Çocuklara verdiği önem…
Mustafa Kemal’in kurtuluş mücadelesi henüz bitmemişken bir meclis kurmayı düşünmesi O’nun milli iradeye verdiği önemin göstergesidir. Ulu Önder ayrıca bugünü çocuklara armağan ederek ülkenin geleceği olan çocuklara verdiği önemi de göstermiştir.
Bir arada olmalıyız
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine vurgu yapan Başkan Bakıcı şöyle konuştu; “Tarihimizde önemli bir gün olan 23 Nisan 1920’de TBMM’yi oluşturan üyeler yurdun her kesiminden, her görüşten, her meslek grubundan ve sosyo-ekonomik düzeyden vekil halkın temsili için bir araya toplanmıştır. O gün nasıl milletvekilleri ortak mücadele ruhu ile vatan için bir araya toplandıysa bizler de önce ilçemiz, sonra şehrimiz, daha sonra da ülkemiz ve tüm dünya için bir araya gelmeliyiz, bir arada olmalıyız”.
Her Mahalleye Bir kreş
Bu ülkenin geleceği olan çocukların kendileri için her zaman çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı şöyle devam etti; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk çocukların geleceğin mimarı olduğunu ve onların büyük bir özenle yetiştirilmesi gerektiğini birçok sözle ifade etmiştir. Atatürk; ‘Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır’ sözü ile çocuklarımıza göstermemiz gereken özeni çok güzel bir şekilde ifade etmiştir. Bizler de Ulu Önderimizden feyz alarak ilçemizde çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu gelişimleri için projeler üreteceğiz. Her mahalleye bir kreş projemiz bunlardan sadece biri”.
Dolu dolu kutlama programı
Saat 09.00’da Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulması ile başlayacak etkinlik programı Selçuk Belediyesi’nin kutlama programı ile sürecek. Toplu gösteriler, Halk oyunları, Dans gösterileri ve ödül töreni yapılacak etkinlik sırasında çocuklar, Gazi Park’ta kurulacak Jüpiter Planetaryum Yıldız Evi’nde 25 dk’lık seanslar halinde uzayda kısa bir yolculuğa çıkacak. Ayrıca Pazar yerinde saat 14.00’den 17.30’a kadar çocuk şenliği düzenlenecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası