Ege Postası
Geri

Şifa’dan yazılı açıklama geldi

Buca’daki tarihi De Jong Köşkü’nü kiralayarak kentte gündem olan Şifa Üniversitesi’nden CHP cephesinden gelen tepkilere karşı açıklama yapıldı.
Şifa’dan yazılı açıklama geldi
Haberler / İzmir
21 Şubat 2013 Perşembe 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Üniversite Yönetimi Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın kiralamaya tepkisini şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade ederek, köşk alanının kiralama süreci ve aması ile ‘ağaç katliama’ konusunu da açıklık getirdi.

İŞTE O AÇIKLAMA
Buca Belediye Başkanı Sayın Ercan Tatı’nın açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla karşıladık. Sayın Tatı’nın da ifade ettiği gibi meri imar planlarında hemşire koleji olarak kayıtlı olan bu yer, hemşirelik eğitimi verilmek üzere kamuoyuna açık bir protokol ile Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan kiralanmıştır. Bu yeri kiralayan kurum, Sayın Tatı’nın iddia ettiği gibi bir holding ya da ticari işletme değil, kamu hizmeti vermek üzere 6082 Sayılı Kanun’un 15. Maddesi ile kurulmuş bir üniversitedir. Uzun yıllar Verem Savaş Sanatoryumu ardından da hemşirelik okulu olarak hizmet vermiş bu alan, yine aynı misyona uygun olarak üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nün eğitim yapacağı bir kampüs olarak planlanmıştır. Burada hizmete girecek poliklinikler ise hem Buca halkına sağlık hizmeti verecek, hem de hemşire adaylarının pratik eğitimlerini tamamlayacağı birimler olarak kullanılacaktır.

İkinci bir husus olarak Sayın Başkan’ın ağaç katliamı olarak ifade ettiği görüntüler, fırtınada devrilmiş ve 2 yıldan fazla süredir yerde yatan 2 ağaca aittir. Bu kesim işlemi de İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 10.10.2011 tarih ve B.16.KVM.4.35.002/207 - 122 sayılı kararına istinaden yapılmıştır. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu, henüz Şifa Üniversitesi’nin kurulmadığı bir tarihte, hem bu devrik 2 ağaç hem de devrilme tehlikesi bulunan 32 ağacın kesilmesi için İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurmuş, Kurul da İzmir Orman İşletme Şefliği’nin raporu doğrultusunda olumlu yönde karar vermiştir. Yapılan işlem de bu karara istinaden sadece devrik iki ağacın kesilerek, kaldırılmasından ibarettir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası