Ege Postası
Geri

Şikayetten sonra muhtarlığa gitti

Çaldıran Mahalle Muhtarı Murat Gökyer’in geçen Pazar yaptığı sosyal medya paylaşımında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı ortaya atılan iddiaları savcılığa şikayet eden Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ Muhtarlık önünde basın açıklaması yaptı. Akdağ “Atatürk’e olan sevgimizi ölçmeyin” dedi. Şikayetten sonra muhtarlığa gitti
Şikayetten sonra muhtarlığa gitti
Haberler / Yerel Politika
1 Mart 2018 Perşembe 19:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Atatürk’e hakaret ettiği öne sürülen Çaldıran Mahalle Muhtarı Murat Gökyer ile ilgili savcılığa yapılan başvurunun ardından muhtarlık binası önünde açıklama yaptı.

Çok sayıda partilinin destek verdiği açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevginin ölçülmeye çalışıldığını ifade eden İlçe Başkanı Akdağ açıklamasında Bucalılara seslenerek “Bizdeki Atatürk sevgisini ölçmek için kimse nabız yoklaması yapmasın.  Bizdeki altı boş, çıkara dayalı, menfaati bir durum değildir. Kendilerinin lider sevgisi gibi değildir. Hiç kimseyi de Mustafa Kemal Atatürk ile kıyaslamasınlar. Ebediyete kadar yeri dolmayacak Ulu Önder Atatürk kimsenin siyasal pirim malzemesi olamaz” dedi.

“SAVCILARI GÖREVE DAVETE TTİ”

Paylaşılan metnin tutarsızlığını daha önce dile getiren Akdağ yaptığı açıklamada muhtarlık seçiminde Gökyer’e oy veren vatandaşların bir sonraki seçimde koltuğu verdiği gibi almasını da bileceğini ifade ederek “Tarih yalancı beyanlarla mesnetsiz, tutarsız açıklamalardan oluşamaz. Bu tür açıklamalarla hiç kimsedeki Atatürk sevgisini de azaltamazsınız. Ama tarihe yalancı ve iftiracı olarak not düşülürsünüz. İngiltereye kaçanların, ülkeyi düşman zulmüne bırakanların yazdığı tarihi okuma. Samsun’da başlayan tarihi oku. Yanlış yapıyorsun. Bucalı, İzmirli, buna pirim vermez. Verdikleri gibi de tekrar alırlar o koltuğu. Muhtarın biri kalkmış deformasyon yapıyor. Ülkenin kurtarıcısına dil uzatıyor.  Bu bir akıl tutulmasıdır. Neyi ölçüyorsu? Dedeni kurtaran adamı ne kadar sevdiğimizi m? Bu sevgi öylesine büyük ki üstüne konuşmak had ister. Ülkemizin tek lideri, Başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm değerlerine sahip çıkıyor, yapılan açıklamayı şahsım ve örgütüm adına kınıyor, bu ülkede hala vatanına, milletine değerine sadık Cumhuriyet savcıları varsa göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası