Ege Postası
Geri

Sivas esnafı Ramazan'da zam yapmama kararı aldı

Sivas Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, aldıkları karar doğrultusunda Ramazan ayında zam yapmayacaklarını açıkladı. Köksal, vatandaşların bu konuda rahat olmasını istedi.Beşir Köksal, Ramazan ayının bereketi...
Sivas esnafı Ramazan'da zam yapmama kararı aldı
Haberler / Ekonomi
4 Temmuz 2013 Perşembe 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivas Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, aldıkları karar doğrultusunda Ramazan ayında zam yapmayacaklarını açıkladı. Köksal, vatandaşların bu konuda rahat olmasını istedi.

Beşir Köksal, Ramazan ayının bereketi beraberinde getirdiğini belirterek, mutfakların iyi çalıştığını bununla birlikte esnafların da işlerinin biraz olsun iyileştiğini anlattı. SESOB olarak göreve geldikleri günden beri Ramazan'da zam yapmadıklarına işaret eden Köksal, “Hiçbir ürüne zam yapmıyoruz. Zamları odalar düzenliyor, biz de uygun görürsek onaylıyoruz. Fakat göreve geldiğimizden beri tarifeyle çalışan hiçbir esnafa zam vermiyoruz.” dedi.

Bazı meslek federasyonlarının zam kararı aldığını takip ettiklerini belirten Köksal, “Federasyonların böyle bir yetkisi yok. Bu kararı ancak meslek odası ve esnaf odaları alabilir. Türkiye’de 13 mesleki federasyon var, hiç birinin yasa gereği fiyat verme yetkisi yoktur.” diye ifade etti.

ESNAF SAHURA KADAR AÇIK OLACAK

Her Ramazan'da olduğu gibi esnafların sahura kadar hizmet vermesi için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Beşir Köksal, Ramazan ayında havaların sıcak olacağını, bununla birlikte sinirlerin biraz gerginleşebileceğine işaret ederek, “Sağ olsun esnafımız sağduyuludur, fakire fukaraya da yardımcı olur. Yine de müşteri memnuniyetine dikkat etmeli, kimsenin kalbini kırmamalı. Elinden geldiği kadar tüketiciye biraz daha güler yüzlü davranmalı. Bu hem dinimiz hem insanlık gereği hem de bizim ahilik geleneğinde var. Esnafımızı zaten bu konuda takdir ediyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası