Ege Postası
Geri

Solingen Belediye Başkanı Feith: Şehirde ırkçılık bir daha asla yer bulamayacak

Beş Türk’ün can verdiği Solingen faciasının 20. yıl dönümü yapılan etkinlikle anıldı. Etkinlikte konuşma yapan Solingen Belediye Başkanı Norbert Feith, bu olaydan ötürü şehrin olumsuz şekilde anılmasından hep rahatsızlık duyduklarını,...
Solingen Belediye Başkanı Feith: Şehirde ırkçılık bir daha asla yer bulamayacak
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beş Türk’ün can verdiği Solingen faciasının 20. yıl dönümü yapılan etkinlikle anıldı. Etkinlikte konuşma yapan Solingen Belediye Başkanı Norbert Feith, bu olaydan ötürü şehrin olumsuz şekilde anılmasından hep rahatsızlık duyduklarını, şehirde ırkçılığın bir daha asla yer bulmayacağını söyledi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Bakanı Guntram Schneider ise, “Irkçılık sadece Almanya’nın değil tüm dünyanın sorunudur. Bunun sebebi sosyal adaletin herkes için eşit işlememesidir. Almanya’da çok başarılı olduğu halde sırf başörtülü olduğu için işsiz kalan kadınlar ve gençler var. İşte bu sosyal adaletsizliktir. Entegrasyon Alman kültürünün zorla dayatması olmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Irkçılığa karşı üretilen projelerin sistematik olarak hayata geçirilmesinin önemine değinen KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann da entegrasyonun çıkmaz bir sokak olmadığını söyledi.

Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ise Almanya’da ırkçı saldırılarının artmasından dolayı endişeleri olduğunu ve önlemler alınmasını istedi.

İki kızı, iki torunu ve bir yeğenini yangında kaybeden Mevlüde Genç de sevgi ve saygının her zaman kazanan değer olduğunu belirterek, “Bu olaydan dolayı hiç kimseye kırgın değilim. Dünya herkese yetecek kadar büyük. Her inançtan, her ırktan, milletten insan kendine yer bulabilir. Yeter ki yaradılış gayemizi unutmayalım.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası