Ege Postası
Geri

Somalili çocuklardan kıyı temizliği

Geçtiğimiz cumartesi günü, gerçekleşen İzmir Rotaract Kulübü ve AKUT Güzelbahçe’de 7’den 77’ye uluslararası kıyı temizleme projesini hayata geçirdi. Kıyı Temizliği etkinliğine Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Özan Parlar, İzmir Rotary Kulübü Başkanı İshak Fevzi Tavus İzmir Rotaract Kulübü Başkanı Öznur Ecemiş, 2440.Bölge Rotaract Temsilcisi Gülser Vardarcı’da katıldı. Yoğun programı nedeniyle etkinliye katılamayanİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da göndermiş olduğu mesajla etkinliğe destek oldu.Güzelbahçe İskelesi’nde gerçekleşen projeyeGüzelbahçe Ülke Çocuk Hakları Derneği Misafirleri olan, Somali Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi olan 20 Somalili çocuğun destek katıldığı kıyı temizleme etkinliğine Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Kent Konseyi, Kızılay, Tema ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) da destek verdi.
Somalili çocuklardan kıyı temizliği
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Kasım 2012 Pazar 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Etkinlik sırasında gösteri yapan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı 8-12 yaş ritim grubu’nun ritim gösterisi ise büyük beğeni topladı.

Proje kapsamında AKUT İzmir’in dalgıçları Güzelbahçe sahilinde dalış yaparak denizin içindeki çöpleri topladı. Güzelbahçe’ye bağlı okullardan gelen çocuklar ile birlikte deniz temizleme çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca AKUT, EÇEV ve Somali’litoplam 30 Çocukla ve Rotaractların desteği ile sahilde temizlik yaptı.

Çocuklara çevre bilinci aşılamanın amaçlandığı projede hem farklı kültürlere sahip çocuklar birarada çalışma fırsatı buldu, hem de çevre temizliği konulu kendileri için düzenlenenpandomim gösterileri ve yüz boyama etkinlikleriyle birlikte eğlenceli zamanlar geçirdi.

Kızılay’ın kan bağış aracı ile destek verdiği etkinlikte, yaşamamız için en önemli etmenlerden biri olan Sağlık ve Çevre bilinci çocuklara aşılandı.

Ayrıca bir Akut üyesi tarafından Paramotorlu paraşüt gösterisi büyük ilgiyle izlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası