Ege Postası
Geri

TGS İzmir Şubesi: Gazetecilerin 'eleştiri hakkı' ve 'ifade özgürlüğü' yargılanıy

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi, YURT Gazetesi İzmir Haber Sorumlusu Ahmet Çınar, geçen yıl Haziran ayında twitter hesabından paylaştığı üç cümle nedeniyle, 6 Mart 2014 Perşembe günü saat 09:00’da İzmir 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanacak.
TGS İzmir Şubesi: Gazetecilerin 'eleştiri hakkı' ve 'ifade özgürlüğü' yargılanıy
Haberler / Yerel Politika
4 Mart 2014 Salı 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TGS'nin açıklaması şöyle: Gezi olayları sürecinde sosyal medyadaki paylaşımları yüzünden hakkında soruşturma açılan İzmirli gazeteci Ahmet Çınar, perşembe günü hakim karşısına çıkacak. TGS, ilk kez bir gazetecinin, Twitter mesajı yüzünden yargılanacağını belirterek, uygulamaya tepki gösterdi.
 
Bugüne dek yaptıkları haberlerden,  köşe yazılarından dolayı  çok sayıda gazeteci hakkında soruşturmalar yapıldı ve davalar açıldı, ancak twitter hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştığı cümleler nedeniyle cezalandırılması talep edilen ilk gazeteci, sendikamız üyesi Ahmet Çınar olmuştur.

Yargılanmak istenen sadece Ahmet Çınar değildir. Aslında yargılanmak istenen Ahmet Çınar’ın şahsında “ifade özgürlüğü” ve “eleştiri hakkı”dır. 6 Mart günü hakim karşısına çıkacak olan “ifade özgürlüğü” ve “eleştiri hakkı”dır.

Bir gazeteciyi gazeteci yapan en önemli özellik, kamuoyu adına soru sormak, sorgulamak, eleştirmek, olayları ve olguları aklın süzgecinden geçirmektir. “Eleştirel bakış”, gazeteciyi gazeteci yapan en önemli özelliktir. Ancak ülkemizde diktatoryal bir rüzgâr estiren AKP iktidarı, gazetecinin eleştiri hakkını ve ifade özgürlüğünü elinden alarak, gazeteciyi sorgusuz sualsiz biat eden, kabul eden, iktidara entegre bir aygıt haline getirmeye çalışmaktadır.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi  olarak, bu yaklaşıma karşı çıkıyoruz, itiraz ediyoruz, hayır diyoruz.

Üyemiz Ahmet Çınar’ın yargılamaya konu olan tweetlerini okuduğumuzda, bu cümlelerin “eleştiri hakkı” ve “ifade özgürlüğü” içinde değerlendirilmesi gerektiğini görüyoruz.

6 Mart Perşembe günü saat 09:00’da biz de TGS İzmir Şubesi yönetici ve üyeleriyle İzmir Adliyesi C kapısında olacağız ve meslektaşımızla dayanışmamızı göstereceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası