TÜBİTAK'tan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin 5 projesine destek
TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, 2013 Mart dönemi Araştırma (1001) ve Kariyer Projeleri sonuçları açıklandı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden (DPÜ) 5 öğretim...
TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, 2013 Mart dönemi Araştırma (1001) ve Kariyer Projeleri sonuçları açıklandı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden (DPÜ) 5 öğretim elemanının projesi, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.
TUBİTAK’tan projesi destek almaya hak kazanan öğretim elemanlarını kabul eden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, projesi kabul edilen öğretim elemanlarını tebrik etti. Karaaslan; yeni bilgiler üretecek, bilimsel yorumların yapılmasına imkan sağlayacak, teknolojik sıkıntıların çözümlenmesine destek olacak olan projeleri hazırlayan akademisyenlere çalışmalarında başarılar diledi. Karaaslan, üniversitelerin sadece eğitim faaliyetleriyle değil bilimsel çalışmalarıyla ülkenin gelişmesine çok önemli katkılar sağlayan kurumlar olduğunu hatırlatarak, Dumlupınar Üniversitesi’nin bilimsel proje ve çalışmalarıyla adından söz ettiren bir üniversite olması için çaba gösterdiklerini söyledi.
Rektör Karaaslan, Türkiye’nin en önemli laboratuvarlarından birini kurduklarını, üniversite-sanayi işbirliğinde önemli gelişmeler sağlayacak ileri teknolojiler merkezinin de gerekli her türlü cihaz ve ekipmanı aldıklarını ve tam donanımlı hale getirdiklerini ve çok kısa zamanda faaliyete geçeceğini belirtti. Bilimsel çalışma performansının artırılmasıyla ilgili akademisyenlere her türlü desteği sağladıklarını ifade eden Karaaslan, desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.
Dumlupınar Üniversitesi’nden Araştırma (1001) ve Kariyer Projeleri kabul edilen öğretim elemanları ve projeleri şunlar: Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Azmi Yerlikaya’nın “Proteozom inhibitörü bortezomib ve GRP78/BIP inhibitörü BAPTA’nın metastatik 4T1 meme kanseri hücreleri üzerindeki kombine etkisi”, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Atar’ın, "Grafen esaslı nanomalzemelerin geliştirilmesi ve elektrokataliz etkisiyle metanoloksidasyon performanslarının artırılması", Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cafer Özkul’un “Kütahya Çevresindeki (Batı Anadolu) Kuvaterner Volkanitlerinin Petrokimyası, K-Ar Jeokronolojisi, Sr-Nd-Pb-O İzotop Jeokimyası ve Jeodinamik Gelişimi”, Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Hilmi Yurdakul’un “Enerji Tasarruflu Işık Yayan Diyotlar (LEDs) için Nadir Toprak (RE) Elementleri ile Aktive Edilmiş SiAlON Fosfor Tozlarının Doğal Hammaddelerden Sentezlenmesi ve Karakterizasyonu” ve Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali İssi’nin “Seyitömer Höyük (Kütahya) Akhaemenid, Hellenistik ve Roma Dönemi Seramik Buluntularının Arkeometrik Karakterizasyonu.” konulu projesi.