Ege Postası
Geri

Tam otomatik çözüm

Kentte artan araç sayısına bağlı olarak ortaya çıkan otopark ihtiyacına çözüm getirmek amacıyla projeler üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Alsancak’ta yapımına devam ettiği ve İzmirliler tarafından da merakla beklenen “Tam otomatik katlı otopark”ta sona gelindi. Alsancak’ta yaşanan otopark sıkıntınsa “Otomatik” çözüm getirecek Hocazade Camii karşısındaki tesiste çalışmalar yüzde 90 oranında tamamlanırken, 11 katlı ve 270 araç kapasiteli otopark önümüzdeki ay içerisinde hizmete açılarak araç kabul etmeye başlayacak.
Tam otomatik çözüm
Haberler / İzmir
7 Ocak 2014 Salı 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz sene Şubat ayı içerisinde düzenlenen tören ile temelini CHP Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin’in attığı Alsancak Tam Otomatik Katlı Otopark’ında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Yüklenici firmaya yapılan yer tesliminin ardından 540 gün içerisinde bitirilmesi planlanan otopark alanında yürütülen çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Türkiye’nin en modern otoparklarından birisi olacak tesisin 14 Şubat 2014 tarihinde düzenlenecek görkemli bir törenle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılması planlanıyor.

YÜZDE DOKSANI TAMAMLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük eleştiri aldığı konulardan birisi olan kentteki otopark sıkıntısına çözüm getirecek projelerden birisi daha tamamlanmak üzere. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Tam otomatik” özelliğiyle Türkiye’de bir belediyenin yaptığı ilk uygulama olduğunu dile getirdiği Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı’nda yaklaşık bir seneyi aşkın süredir sürdürülen çalışmalar bitme aşamasına geldi. Çelik konstrüksiyon gövde inşaatı geçtiğimiz aylarda tamamlanan ve mekanik sistem ile elektronik sistem montajının sürdüğü otoparkta asansör ekipmanlarının da yerleştirilmesi ile birlikte tesis hazır hale gelecek ve bahar aylarından önce hizmete açılacak.

“ANAHTAR TESLİM” MODERN OTOPARK

Alsancak Hocazade Camii karşısında bulunan ve mülkiyeti Petrol Ofisi’ne ait 939 metrekarelik alanda 4 milyon 750 bin TL ödeyerek kamulaştırma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 milyon 635 bin TL yapım bedeli belirlenen tesisi için toplamda 20 milyon TL harcadı. “Robot otopark” ve “Anahtar teslim” olarak da adlandırılan proje kapsamında 11 kattan oluşan otopark, 270 araç kapasiteli olacak ve içerisinde 3 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ile araç sahiplerine hizmet verecek. Araç, içinde sürücü olmadan asansörler ile otoparkta boş olan alana çıkarılacak ve hareketli paletler üstünde taşınarak park edilecek. Otomatik olarak yapılacak bu işlemler, aracın alınmasında da tekrarlanacak.

YENİ OTOPARK İÇİN YER ARAYIŞLARI DA DEVAM EDİYOR

Otoparkın yapımı için 2012 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen ilk proje ve yapım ihalesi, yeterli istekli olmaması nedeniyle iptal edilmiş, düzenlenen sonraki ihalede ise Otomatik Otopark San. ve Tic. A.Ş. ihaleyi kazanan yüklenici firma olmuştu. 540 günde bitirilmesi ve 14 Şubat 2014 tarihinde açılması planlanan otopark için geceli gündüzlü yürütülen çalışmalar sonucunda hedeflenen tarihte tesisin açılışı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, otoparkta 14 Şubat 2014 tarihinde test aşaması başlayacak, devamında da devreye alma ve hizmet aşamalarına geçilecek. Diğer yandan, kent merkezindeki otopark sıkıntısına çözüm getirmek amacı ile çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Alsancak Atatürk Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı'na ek olarak bölgeye yeni otopark alanı inşa edebilmek amacıyla uygun yer arayışlarına devam ettiği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası