Ege Postası
Geri

Tartan aday adaylığı süreciyle ilgili ilk ve son kez konuştu!

Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan, katıldığı TV programında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı ve süreç hakkında önemli açıklamalar yaptı. Adayın ilan edilmesine kadar süreçle ilgili ilk ve son kez konuştuğunun altını çizen Tartan hem dobra açıklamalarda bulundu hem de göndermeler yaptı. Tartan iddiasını ise, “ halkın gözlerindeki ışıltı beni yanıltmıyorsa anketlere kulak verilecekse Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edileceğimi düşünüyorum” sözleriyle ortaya koydu.
Tartan aday adaylığı süreciyle ilgili ilk ve son kez konuştu!
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Eylül 2013 Cumartesi 22:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’nin aday adaylarına yönelik açıkladığı 2 Eylül sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı başvurusu yaparak kentte en çok konuşulan isim olan Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan katıldığı TV programında aday adaylığı ve sürece yönelik ilk defa açıklamalarda bulundu.

"3 İSİM ÖNE ÇIKTI"
Aday adayı olmasına karar verdiği süreci anlatan Tartan, “Sokaktaki insan sizi belli yerlere layık görüyor. Obama ve Merkel için anketler ne dediyse o çıktı. 3-4 ankette Konak’ta yüzde 65 destek aldığım ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde anketlerde 3 isim öne çıktı.Mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu, Bakan Binali Yıldırım ve ben…Anketlerde varsanız halkın yüreğinde de varsınız. Baktım gözlemledim ve aday adayı oldum” dedi.

“KOCAOĞLU’NDAN TELEFON BEKLEDİM”

“Parti bir kural koydu. Ben bu kuralı ciddiye aldım önemsedim aday adaylığımı ilan ettim” diyen Tartan, 2 Eylül sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan telefon beklediğini ancak Kocaoğlu’ndan herhangi bir adım gelmediğini söyledi.Başvuru dosyasını 2 Eylül’de Ankara’da Genel Merkez’e yaptığını belirten Tartan “ Kocaoğlu bir ara aday olmayacağını ifade etti.Sonra ‘aday olabilirim’ dedi. Kendisinin de bu konuda bir kararı mutlaka olacaktır. 2 Eylül’e kadar Başkan karar verir mi diye bekledim. Belki bizi arayıp ‘Ben tekrar adayım. Bundan sonra da birlikte çalışırız’ değerlendirmesi yapar diye düşündüm. Böyle bir şey olmadı. Adaylık başvurusu da yapmadı. Ankara’daydım 2 Eylül’e kadar bekledim Kocaoğlu’ndan bir açıklama gelmedi. Ankara’da Genel Merkez’e dosyamı teslim ettim. Basın toplantısı yaparak açıklama yapmayı doğru bulmadım. Sessiz, efendi şekilde bana yakışan şekilde başvurumu yaptım. Parti bir kural koydu. Ben bu kuralı uyguladım” diye konuştu. Tartan, kendisinin telefon açarak aday adayı olacağını Kocaoğlu’na söylediğini ifade etti.


“HEM ELEŞTİRMEK HEM DE GÖZ ÖNÜNE ÇIKMAMAK DOĞRU DEĞİL”
Tartan konuşmasının devamında “Bir adaylık süreci var. Ya aday olursun ya da olmazsın.Aday olmayan bazı insanların perde arkasından ‘aday olursam şöyle olur’ demesini doğru bulmuyorum. Aday olursan çıkıp açıklarsın.Perde arkasından mevcut Başkan Kocaoğlu’nu eleştirmek hem de göz önüne çıkmamak bana doğru gelmiyor” ifadelerini kullanarak 2 Eylül sürecinde aday adaylığı başvurusu yapmayıp Büyükşehir için hayal kuranlara gönderme yaptı.

ENERJİ MERKEZİ İZMİR!
Aday olacak ismin netleşeceği güne kadar açıklama yapmaktan kaçınacağını, proje çarpıştırmayacağının altını çizen Tartan, “Benimde önemli projelerim var. Enerji merkezi bir İzmir için...Ulaşımı çözmek için…Bu projeleri açıklamayı şuanda doğru bulmuyorum. Ekibim hazır. Çok değerli insanlar var. İzmirlilerden yararlanacağım” dedi.

“2 DÖNEMDEN FAZLA DOĞRU DEĞİL”
Başkanlık makamlarında 2 döneme dikkat çeken Tartan, “Hiçbir görevi 2 dönemden fazla yapmayacağım. Yıpranmayı önlemek.Adamcılığı önlemek. Kutuplaşmaları önlemek için. Bunu hep vurgulayacağım. Hangi göreve gelirsem geleyim 2 dönemden fazla o görevde kalmayı doğru bulmuyorum” dedi.

“YIKMAM DÖKMEM BEL ALTI ÇALIŞMAM”
Her zaman hedefleri olan bir insan olduğunu belirten Tartan, "hedefe giderken yıkmam dökmem bel altından çalışmam…Ben hep kazandım kötülük yapanlar hep kaybetti. Ben hep iyi olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“ADAY OLARAK AÇIKLANACAĞIMI DÜŞÜNDÜM”
Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmazsa karara saygı duyacağını ifade eden Tartan, iddialı bir çıkış yaparak, “halkın gözlerindeki ışıltı beni yanıltmıyorsa anketlere kulak verilecekse Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edileceğimi düşünüyorum” dedi.

“KONAK’TA KADIN BAŞKAN İSTERİM”

Tartan Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde Konak’ta kimi görmek istersini? sorusuna “Konak’ta bir kadın isterim…Benim fikrim sorulursa bir kadın belediye başkanı olması gerektiğini söylerim…” yanıtını verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası