Ege Postası
Geri

Tatı’nın isyanı Pekkan ve Yılmaz'a

Buca Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısı yine hareketli, yine gergin ve yine şaşırtıcıydı. Hüseyin Başyiğit’ten boşalan Divan Katipliği Yedek Üyeliği seçimi için yapılan oylamada zarflardan 1 oy Ajda Pekkan’a 1 oy türkücü Hasan Yılmaz’a çıktı. Geçen meclis toplantısında reddedilen başkan yardımcıları Suat Nezir ve Muzaffer Kater’e maaş önergesi ise bu kez kabul edildi
Tatı’nın isyanı Pekkan ve Yılmaz'a
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ekim 2012 Pazartesi 21:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı başkanlığında toplanan Buca Meclisi, İzmir siyaseti tarihine geçecek bir olaya sahne oldu. AK Parti’den istifa ederek CHP saflarına katılan Meclis Üyesi Hüseyin Başyiğit’ten boşalan Divan Katipliği Yedek Üyeliği için seçim yapıldı. Ekrem Gündoğdu’nun aday gösterildiği seçimde kullanılan 29 oydan 27’si geçerli sayıldı. Geçersiz sayılan iki oydan birinin Ajda Pekkan’a, diğreinin ise Ankara’nın dağları isimli türküsüyle tanınan Hasan Yılmaz’a çıkması Başkan Tatı’yı kızdırdı. Sinirli bir ses tonuyla olaya tepki gösteren Tatı; Buca halkı 1 başkan ve 37 üyeye bir görev verdi. Omuzlarımızda ağır bir sorumluluk var. Bu yetki böyle laubali, böyle ukala bir şekilde kullanılamaz. Siyasi olmayan böyle bir olayda bile düşük fikirli olarak düşünen arkadaşlarımı kınıyorum’ dedi.

İKİ BAŞKAN YARDIMCISININ MAAŞINA BU KEZ ONAY ÇIKTI
CHP’den Levent Köstem, Kemal Erözal, Güngör Kaya, Osman Ergun Doğan, Erkut Tamay, Veli Balyemez ve Emre Aykut’un, AK Partiden ise Mustafa Yüksel’in mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda sonucu merakla beklenen başkan yardımcılarının maaşlarına onay verilip verilmeyeceğiydi. Geçen oylamada çekimser kaldığı için AK Parti’yle ipleri koparan ve CHP’ye geçen Hüseyin Başyiğit’in de evet oyu verdiği oylamada, Başkan Yardımcısı Suat Nezir ve Muzaffer Kater’e maaş verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Bağımsız meclis üyesi Lokman Fazla, önergenin komisyonlardan gelmediği için hukuk dışı bir durum oluştuğunu belirterek, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

PARİS’TE MUTFAK FOTOĞRAFLARI FESTİVALİ
Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Fonu’ndan gelen ve 25 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Paris Uluslar arası Mutfak Fotoğrafları Festivali’ne Buca Meclisinden katılım olmasına yönelik önerge kabul edildi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 1 belediye bürokratı, 3 CHP ve 1 AK Partili meclis üyesinin katılacağı geziye, gezi tarihinin Kurban Bayramı’na denk gelmesi sebebiyle AK Parti’den katılımın olmayacağı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası